Indianapolis GP 2015

Hallo!

Vilket spännande race det var i söndags. På grund av andra saker så började far och jag inte titta förrän ungefär halva racet in. Spoileralert om ni om tittat på racet än! Min favorit Rossi kvalade inte så bra denna gången heller och hamnade på en åttonde plats på startlinjen. Marquez tog pole position (första platsen). Crutchlow kvalade också men Espargáro-bröderna inte lika bra. Lorenzo kvalade som trea och det oroade mig lite. 
 
Rossi gjorde ändå en bra start och körde upp sig två placeringar vid de första kurvorna. Han var sedan snabb på att köra om Smith och sen Iannone för att ta fjärde platsen. Lorenzo gjorde en bra start och tog första platsen med Marquez efter sig och Pedrosa på tredje plats. Men Rossi är grym, finns en anledning till att han är 9-faldig världsmästare och just nu leder årets världsmästerskap, han kommer i kapp Pedrosa och kniper tredje platsen. Pedrosa hugger tillbaka efter något varv men gör ett misstag och Rossi är förbi igen. Han får kämpa men slutar på en välförtjänt tredje plats. 100% på pall än så länge i år!
 
Lorenzo ledde hela racet fram till de sista 2-3 varven då Marquez satsar och kör om (till min stora glädje). Han tar till slut hem hela och Lorenzo kom tvåa. Detta betyder att Lorenzo knappar in på Rossi i världsmästerskapet från 13 till 9 poäng efter. Marquez har nu gått om Iannone och ligger på en tredje plats, 56 poäng bakom Rossi. 
 
Överlag så är jag väldigt nöjd med resultaten om man tänker på utgångspunkten. Så nu är det bara att ladda om igen inför Brno i Tjeckien i helgen. 
 
 
Foton från Facebook - MotoGP och VR46.
 

Kommentarer

Vill du säga något, gör det här:

Vem är du?:
Vill du bli ihågkommen?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad vill du säga?:

Trackback
RSS 2.0