buon compleanno my hero.

Hallo!
 
De flesta av oss har någon eller några som de ser upp till. Idoler och förebilder. Vissa har vardagshjältar medan andra tror på det mer "overkliga" som superhjältar. Även fast det inte finns på riktigt så känns det som att de är där och stöttar än om man nu så är ett Marvel-fan med Spinder-Man, The Hulk och Iron Man eller om man är mer att av DC-fan med Batman, Superman och Flash. När jag tänker på ordet superhjälte så är det de tecknade/animerade hjältar så som de jag just nämnde. 
 
Jag har köpt tre filmer om MotoGP; 'Faster', 'Fastest' och 'Hitting the Apex' (den förstnämnda väntar jag fortfarande på). Förra helgen så såg jag 'Fastest' med min far. Det är Ewan McGregor som är så kallad berättare i filmen. Han beskriver en gång att racerförarna i MotoGP ser ut som superhjältar i sina dräkter och med sina snabba motorcyklar. Men att de egentligen bara är människor på starka maskiner. För mig så är de ändå superhjältar, speciellt en. En av världensbästa motorcykelförare, Valentino Rossi.  
 
Har läst ut Rossis autobiografi för andra gången nu. Han säger precis i slutet av boken att han vill ses som en människa och inte som en ikon. För mig är han min superhjälte, idol och ikon. Men samtidigt så vet jag också om att han är människa och det är mänskligt att göra misstag. Jag vet också om att han inte är odödlig och att det han gör är farligt. Ewan nämner också i filmen att under i stort sett hela MotoGPs historia så har ingen av mästarna dött, just för att de är mästare och de vet vad de gör och hur de kan pressa cykeln. Olyckor händer ibland och nästan varje gång (nu för tiden) så kan föraren resa sig upp och gå därifrån. De senaste dödsfallen är Dajiro Kato 2003 och Marco Simoncelli 2011. Superhjältar utför hjältedåd och inte ens de är odödliga. 
 
Men idag är det ingen vanlig dag för idag så fyller min superhjälte år. Han blir 37 år, vilket anses vara gammalt inom racingvärlden. Jag hoppas att han kommer att race, så länge han bara kan, men åtminstone i två år till efter denna säsongen men vi får se hur denna säsongen börjar. 
 
Dagen till ära:
 Bild från min Instagram
 
Buon compleanno Valentino!
Min egen bild tagen i Valencia
 
 

Kommentarer

Vill du säga något, gör det här:

Vem är du?:
Vill du bli ihågkommen?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad vill du säga?:

Trackback
RSS 2.0