100330 - the change is good

Morsning Korsning

Dagen gick fort. Kajsa sov länge idag men gjorde ändå inget eftersom jag fick köra Lovisa till dagis och sen ställde jag mig duschen för att tvätta håret som tar lite tid. Vi bakade en ny sats med chokladbollar idag eftersom hrm vi "råkade" äta upp de andra igår hehe. Sen var det dags att hämta Lovisa från dagis och det gick väldigt fort idag. Jag gjorde sen mig snabbt i ordning och när Ann kom hem så fick vi låna bilen och köra först till Toppen för att köpa godis och sen vidare till Lund. Jag släppte av Kajsa vid en busstation (alltid sorgligt att säga hejdå till henne) och körde sedan vidare ut till Linero. Jag körde fel två gånger innan jag tillslut hittade en väg så jag körde rätt. Haha var sjukt irriterad för att jag inte kunde hitta men jaja jag kom ju fram iaf. Det var knytis (min uppgift var godis) och filmkväll hos Tova. God mat, lite tv och sedan spel. Stannade längre än vad jag egentligen hade tänkt för det var mysigt.

Nu ska jag sova :)


100329 - mysig dag

Morsning Korsning

I lördags åkte jag hem till Katrin och där var även hennes storasyster Nina. Vi satt och pratade och pratade och hade jättemysigt. Samtalämnena var kanske inte riktigt mysiga för vi pratade om läskiga sager som hänt och skräckfilmer, som jag hatar haha. Efter ett tag så säger Nina att klockan är två, hehe hoppsan. Vi glömde helt bort tiden och sen fortsatte vi ändå prata. Jag började klippa med ögonen tillslut och kollade klockan igen och då var hon tio över tre och Nina kom på att det var ju sommartid nu så klockan var ju tio över fyra! Jag undrade om jag verkligen var i skick för att köra hem. Katrin erbjöd mig sovplats hos henne men efter att jag gått upp och börjat röra på mig så blev jag piggare och bestämde mig för att köra iaf. När jag kom ut i friska luften så blev jag ännu piggare. Med lite TH att sjunga med i så klarade jag att köra hem utan problem. Jag var ändå hemma kvart i fem, hehe.

Igår vaknade jag tio i tio och gick upp. I övrigt så städade jag, tittade på missade tv-program på nätet, färgade håret, tittade på luftslottet som sprängdes, packade och slog in present. Så det var min söndag.

Nu är det måndag kväll. Kajsa följde med mig ner till Ljunghusen idag. Vi har haft en mysig dag. Gick jättebra att hämta Lovisa på dagis och vi hade så kul på vägen hem. Sen bakade vi chokladbollar och sen lagade vi mat.
Nu sitter vi och kollar på svenska hollywoodfruar. Så det ska vi fortsätta med. Byebye!


100327 - It's raining today

Morsning Korsning

Efter lite att ha strykit lite tvätt så åkte Ann, Ebbe och jag till IKEA. Det var min första gång på det nya IKEA. Sen åkte vi in till Malmö och efter att Ann snabbt sprungit in på Triangeln för att byta en tröja så släppte hon av mig utanför stadshuset där jag väntade på far. Jag ringde honom flera gånger och tillslut svarade han och han satt i möte fast han hade sagt att han skulle kunna komma ifrån tidigt. Aja jag väntade iaf på honom eftersom det ändå var så skönt att bara sitta ute. Gick och köpte lite godis för det var ju trots allt fredag ;) och satte mig i solen. Jag svettades nästan där jag satt i bara tjocktröja, så underbart med värme! Trodde jag skulle vänta i 45 min men det blev 1 timme och 20 min. Aja jag kom hem tidigt än jag brukar så ska inte klaga.

Idag blev det inte riktigt som planerat men bra ändå. Mor och jag åkte in till Malmö för jag skulle köpa födelsedagspresent till Therése, kolla nitar och påskägg till Ann, Carl och barnen. Fick allt jag skulle förutom nitarna. Men jag är nöjd ändå! Det höll på att bli en mobil också eftersom jag får byta nu men det blev ingen som kanske tur var. Hann bara hem och äta en macka innan det bar iväg till Nova. Jag har hittat min drömmobil. Åh den är så fin. Får se hur det blir men vill så gärna ha den tihi.

Hoppas på att få träffa Katrin ikv.
Uppdaterar senare.

Puss på er



I love when the sun shine

Morsning Korsning

Idag var jag på babycafét med Ebbe igen. Nya ansikten och sen var det påskvandring i kyrkan innan fikan. Det var riktigt vackert väder så det var riktigt skönt att gå till bussen. När gick från bussen så fick jag ta av halsduken och knäppa upp jackan för det så varmt. Satte Ebbe ute så han kunde sova vidare. Gick in och gjorde lite kaffe. Sen gick jag ut och satte mig i solen. Behövde ingen jacka, skor, mössa eller något och det var ändå varmt. Så underbart! Satt och bara log, mådde så bra. När Ann kom hem så satte vi oss i varsin solstol och Ebbe satt i gå-stolen. Sen åkte vi till toppen och sen hämtade vi Lovisa och Kaj från dagis. Och i våffeldagens ära så åt vi ju såklart våfflor. Lovisa och Kaj busade runt tills han åkte hem. Sen fick jag bada Lovisa och Ebbe. Nu sitter jag med datorn i knät framför tvn. Familjen sitter i den andra soffan. Lovisa borde gå och lägga sig men vill inte. Hon bara gnäller och skriker hela tiden. Ebbe har somnat och blivit väckt två gånger av att Lovisa skrikigt och håller på att somna nu igen.

Vampire diaries började för ett tag sen men jag kommer kolla på nätet i efterhand. Har redan två andra program som jag också ska se på nätet. Kanske gör det sen.


100324 - sleepy

Morsning Korsning

Skulle behöva en kram.
Ännu en dag som gått fort. Sen blandar jag ihop dagarna så ibland så vet jag inte vad som har hänt under dagen haha. Jag är just nu väldigt trött och ska därför gå och lägga mig direkt efter Grey's. Jag börjar även "jobba" tio över sju imorgon. Ehm jag har nog inte så mycket mer att säga vill mest gå och lägga mig och somna.


<3


100323 - tisdag slut

Morsning Korsning

Ännu en dag som gick fort. Ebbe sov väldigt mycket idag och tyvärr så utnyttjade jag inte den tiden till att göra något. Ist satt jag i sängen med datorn i knät. Jag tittade iofs på Hollywoodfruarna och kollade upp a-kassan lite men annars inget vettigt.

Det var jag som hämtade Lovisa på dagis idag och det gick faktiskt väldigt fort att få på henne jackan och komma ut men sen fastnade hon ute och började leka med Torsten -som går på hennes dagis- så jag stod och pratade med hans mamma ett tag som var supersjyst. Gillar henne :) Väl "hemma" så bakade vi chokladrulltårta och kärleksmums. Jag fick sitta själv och kolla på Desperate Housewives och Cougar town idag eftersom Ann har blivit förkyld och mår inte så bra så hon ville hellre sova. Hon ska iväg till en kursare i Höllviken och plugga imorgon.

Jag tror faktiskt också jag ska nanna tidigt idag. Har ändå inget att göra så kan lika bra sätta lite musik i öronen och försöka sova.

Gute Nacht!


100323 - boring

Morsning Korsning

Jag har tråkigt och jag är godissugen. Har läst lite i boken och även februarinumret av SOLO. Ebbe har sovit ganska länge nu och han ska snart få lunch så bäst att han vaknar haha. Han kommer ju inte att somna direkt efter lunch som han brukar eftersom han sover så nära inpå just nu.

För er som inte fattade min knepiga förklaring om sidorna i boken kommer nu bilder ;)

   
(klicka på bilderna för att få de större)

Jag ska nästa gång jag är i Malmö köpa nitar och börja på ett av mina projekt som ni får se sen. Även bilder till ett annat projekt är beställda och kommer förhoppningsvis denna vecka så jag kan börja på det i helgen. Några previews kanske kommer då också men annars inga bilder förrän det är klart ;)

Solen har trängt fram efter regnet så blir nog en promenad med Ebbe lite senare. Nu ska jag försöka slita mig från datorn och hitta på något.

Hej så länge!


Det var kanske inte min dag idag...?

Morsning Korsning

Denna dagen har gått fort och långsamt. Direkt när jag kom ner till Ljunghusen så fick jag skjutsa Lovisa till dagis och sen var det hem (det känns såå fel att säga det!) en liten stund innan jag satte mig i bilen igen men med Ebbe denna gången. Vi åkte till Höllvikens bibliotek på sångstund. Hade lite panik eftersom jag först inte kunde hitta någon parkering men det löste sig även fast jag fick gå en bit. Haha måste berätta om en rolig sak som hände på Lovisas dagis. Jag hade tagit av mig mina skor och gick med Lovisa in för att hänga hennes overall på kroken och säga hej till fröknarna. När jag kommer ut till mina skor igen så sitter där en liten tjej som har lyckas få på sig en av mina skor på sin ena fot och höll på med den andra haha! Jag bara skrattade och tog snällt skorna ifrån henne och sa att hon skulle gå in och leka med de andra och så stängde jag dörren för hon inte skulle kunna gå ut dit igen (den dörren ska vara stängd så barnen inte kan komma till ytterdörren och gå ut själva). Dagens sötaste var det nog haha.

Igår packade jag i min rosa rullväska som jag fick i studentpresent. Det blev inte lika många väskor att bära då och lite lättare. Det går ju att rulla den nu också när det inte är någon snö längre ;) Iaf i förmiddags skulle jag öppna den för att komma åt min dator eller boken, kommer inte riktigt ihåg hehe. Jag hade låst väskan eftersom jag inte ville att blixtlåsen skulle fastna någonstans och gå upp och allt innehåll trilla ur. Paranoid jag vet. Så jag tryckte in koden men kunde inte öpnna den! Panik! Jag hade ju nästan all packning där, kläder, neccessärer, datorn, boken, filmer. Jag ringde förtvivlat till mor även fast jag visste att hon inte kunde göra något och även till far fast han svarade inte. Jag försökte dyrka upp det där flygplansnyckellåset men det gick inte. Sen tänkte jag eftersom jag hade tid så kunde jag prova alla möjliga kombinationer och se. Tillslut fick jag faktiskt upp väskan! Men inte med rätt kod. Något måste ha hänt, om det har kommit åt något eller något för det var bara första siffran som var fel. Jag är iaf lycklig över att jag lyckades öppna den och nu får vi väl se om jag vågar låsa den när jag åker hem ;)

 Efter lunchen gick jag ut med Ebbe i vagnen. Solen sken, World behind my wall ljöd i öronen och allt kändes bra. Är våren äntligen på väg nu? 

När Ebbe sov efter lunchen så satte jag mig för att läsa min bok. Jag började där bokmärket låg men tyckte att jag hade läst det innan så bläddra några sidor fram för trodde att jag kanske lagt bokmärket fel. Och när jag inte kände igen mig så var det helt fel. Det hängde inte ihop med innehållet på sidorna. True true, när jag kollade var jag slutat så var jag på 272 och sidan efter var 161! Det fortsatte till sidan 192 och de var ju samma sidor som jag redan läst. Sen hoppade det till sidan 305. Så det fattas en 30 sidor i boken! Så störigt. Nu har jag ju läst boken innan (även fast det var länge sen) och sett filmen så vet ju vad som händer men ändå. Far sa att jag skulle maila bokförlaget och fråga hur jag skulle göra. Done och nu skickar de en ny bok till mig :D

Lovisa har varit riktigt bråkig idag. Så jobbigt. Ann var jätteirriterad på henne.

Jag bestämde mig för att skippa Hollywoodfruarna idag och ta det imorgon på webben ist. Det är inte så kul att sitta ensam i vardagsrummet och kolla. Det är lite läskigt faktiskt. Så om det finns program som man kan se på nätet så föredrar jag faktiskt att antingen sitta på rummet med datorn, läsa min bok eller gå och lägga mig tidigt.

Jag ska gå och tvätta bort smink, borsta tänderna och byta om till pyjamas nu men jag tänker inte gå och lägga mig än. Ska sitta uppe en liten stund till med datorn och kanske läsa lite mer i boken. Ska försöka sova tidigt även fast jag har sovmorgon till åtta, halv nio imorgon.

Gute Nacht!


100321

Morsning Korsning

Dagen började ganska segt idag. Men vid halv två så lyckades jag komma iväg till Lund. Där satte jag mig på café Mondo, där Katrin jobbar. Det var så kul att se min lilla Katrin ^_^ Även fast vi inte fick pratat så jättemycket för hon jobbade ju och det är klart man förstår att jobbet kommer i första hand! Jag köpte en jättegod vanillalatte av henne ;D

Nu sitter jag i min säng och gör ingeting. Det är faktiskt ganska skönt ibland att inte ha något att göra. Men jag tror faktiskt att jag ska sätta mig och läsa min bok nu. Sen måste jag packa också. Ljunghusen imorgon ju.

Ha en fortsatt trevlig söndag!


will you ease the pain

Morsning Korsning

Dagens outfit:

T-shirt - Kajsas
Tjocktröja - Gina Tricot
Jacka - Primark
Byxor - BikBok
Skärp - Punkt Shop

I förmiddags åkte familjen till entré en sväng och sen var det snabbt hem innan jag satte mig i bilen igen och körde in till Malmö och träffade Caroline. Vi var först och åt på BK innan vi hämtade ut våra biljetter. Vi såg Alice in Wonderland i 3D. Åh så bra den var! Det tog ett tag innan man lyckades vänja sig men åh va bra det var och vilket djup filmen fick. Det var första gången jag såg en film i 3D hehe. Efter bion var hon dock tvungen att åka hem. Tack för en mysig eftermiddag vännen!<3

Ikv såg jag den nya serien Millenium som går på ettan. Det är ju som filmen fast med borttagna scener. Mycket bra tycker jag faktiskt den var.

Klockan är ganska mycket nu. Det var länge sen jag var uppe så här länge haha. Så aa ska snart sova :D


I don't know your name

Morsning Korsning

Oj va dålig jag har varit på att uppdatera haha. Kan ju berätta lite vad som hänt sen jag skrev sist. I onsdags hände inte mer än att Ann tog Ebbe till sjukhuset i Trelleborg så jag fick huset för mig själv på eftermiddagen. Väldigt skönt. Tog en dusch och satt sen i sängen med datorn i knät och chillade. Ebbe fick ny medicin och ändrad dos på befintlig medicin. Stackarn!

Eftersom Ebbe är så dålig så behövde jag inte åka ner till babycafét i Skanör i torsdags. Dock så grät han hela morgonen och inget hjälpte. Jag blev väldigt frustrerad. Sen fick han lite mjölkersättning och somnade direkt. Han sov inte så länge men blev ändå gladare. Han var lite gnällig hela förmiddagen och fick lunch tidigare än vanligt. Sen sov han i 3 timmar vilket var skönt. Sen kom Ann hem med Lovisa och jag kunde gå till bussen. Ann skulle nämligen ta ner barnen till sina föräldrar på middag och sen sova där till lördag. Den enda i min familj som visste att jag skulle komma hem var far. Det var bara för att jag ville åka med honom men han skulle jobba länge så fick ta bussen hela vägen. När jag kom hem så sprang jag in i vardagsrummet och skrek "surprise". Mor blev skitskraj och Kajsa sa bara "jag visste det jag visste det". Det var mest för att jag hade frågat henne innan på dagen vad hon skulle göra på kvällen så blev hon lite misstänksam. Sen skulle dock Kajsa iväg och sitta barnvakt och mor och sjunga så hade lägenheten för mig själv en stund. Så härligt att vara hemma ^_^

Jag drömde en underbar mardröm.
Gick upp tio över åtta idag för att hinna tvätta håret och få det att torka osv. Sen satte jag mig på en buss för att träffa favoritTherése i Malmö.
Dagens outfit:

Byb-tröja - konsert
Tjocktröja - H&M
Jacka - Primark
Nitskärp - Punkt Shop
Kjol - Meizm design


Vi gick en sväng på stan och jag köpte nitar till Kajsa, en BH, två stora svarta pappersark och en vit penna (nu är det bara bilderna kvar och sen kan jag sätta igång med projektet ;) ). Mysigt var det iaf.
 
Kom hem och stack sen med far till media markt för att se om man kunde köpa New Moon men tydligen så är filmbolaget väldigt strikta med att den inte får släppas förrän imorgon eftersom det är en sån stor titel. Blä så vi åkte dit i onödan. Eller ja far köpte luftslottet som sprängdes, tulpaner och så handlade vi mat så riktigt i onödan var det kanske inte. Sen skulle jag egentligen ut eller iaf träffa Katrin på kvällen men det blev inte så tyvärr :( Ska hälsa på henne på hennes jobb på söndag så jag får träffa henne då iaf och sen ska vi planera lite bättre till nästa gång :)
Det känns som om det är lördag idag och det är underbart att veta att det bara är fredag och jag har två hela lediga dagar kvar :D Jag tror faktiskt jag ska göra mig i ordning för sängen nu men sitta uppe ett tag till med datorn i knät.


tiden går ganska fort ibland

Morsning Korsning


Denna dagen har gått väldigt fort och den har varit lugn. Det blev ärtsoppa och pannkakor till middag. Jag gjorde pannkakorna och de blev riktigt goda *nöjd*. Imorgon kommer det tydligen en kille och kollar på värmefläkten för den låter för mycket. Sen får vi se hur Ebbe mår, om han måste till sjukhuset igen. Hans hosta har typ blivit värre sen han fick sina mediciner. Inte kul alls att höra honom hosta som han gör.

Nä nu vill jag kolla på Desperate Housewives :D
Skriver kanske mer sen även fast jag inte har mer att säga hehe.


oh scheisse

Morsning Korsning

Dagen har varit ganska lugn förutom när Lovisa kom hem. Hon är jobbig men jag börjar lära mig hantera det. Ni vet att man brukar säga att man är så trött på fredagar när det är slutet av veckan.? Jag tror det är lite samma på måndagar. Man är trött efter helgen och sen är det en ny vecka och då kan man känna lite ångest. Jag har haft det idag. Det märks på Ann också att hon är trött fast hon hade iofs varit uppe med ebbe igårnatt för han mådde inte bra. Så kanske inte så konstigt att hon var trött. Lovisa var likadan. Ann blev väldigt lätt irriterad på Lovisa idag. Onödig info ja men ändå.

Jag hör lille Ebbe ligga och hosta nu och det låter inte alls kul. Stackarn! Nu kl nio ska jag kolla på svenska hollywoodfruar hehe. Sen lägger jag mig nog och läser lite eller sitter med datorn en stund. Finns ingen inne på msn att prata med så kommer nog bli boken iaf. Sen ska jag sova tidigt för att de senaste två nätterna har det blivit mindre än åtta timmar sömn så behöver det.

Imorgon händer inget och samma på onsdag. På torsdag blir det väl babycafét i Skanör och fredag städning och sen hem.

GODNATT!


100315

Morsning Korsning

Helgen gick sjukt fort och det gillar inte jag. Kan vara för att man hade saker att göra så måste nästa helg gå ännu fortare, oh noes haha. Idag blev det ingen sångstund med Ebbe för han har blivit lite sjuk. Har fått lite feber och är lite förkyld. Ann hoppade sin föreläsning idag och ska snart åka och handla och sen ner till Trelleborg för att klippa sig. Jag ska försöka ta det lugnt idag faktiskt.

Har inte så mycket mer att skriva just nu. Tänker inte lägga på en outfitsbild för har ändå bara svarta jeans och en grå collegetröja på mig. Inte värt att se, tro mig haha.


happii

Morsning Korsning

Lite ny design och ny header på bloggen ;)

Fick sms av Ann idag om att jag behövde inte vara i Ljunghusen förrän kl nio imorgon. Väldigt skönt! Så slipper jag åka ner nu ikv. Alltid skönt att få sova hemma också. Veckan känns heller inte lika lång då hehe. Nu ska jag fortsätta kolla på Wipeout och packa för veckan.


rock 'n roll junkie

Morsning Korsning

Nu sticker the rockerchicks till Hbg för att äta middag hos sin mormor.
Skriver kanske mer ikv.


Ny header kommer snart.


Human connect to human

Morsning Korsning

Idag har jag varit duktig och börjat rensa ut min garderob. Har bara en back kvar och sen är det ju iofs alla kläder som hänger också men ändå. Jag samlade ihop en hel sopsäck med kläder och det finns mer.

Skulle egentligen gått ut med Katrin idag men det blev en mysig hemmakväll hos henne ist. Först tittade vi på melodifestivalen med hennes mamma (jag som inte skulle kolla på det haha) och sen skulle vi kolla på film men det gick inte så vi spelade två olika fighting-spel på hennes xbox hehe. Sen satt vi och pratade lite innan det var dags för mig att åka hem. Det var iaf en riktigt mysig kväll och vi ska försöka gå ut nästa fredag ist :)


Anna und Katrin


_

Morsning Korsning


the world behind my wall

Morsning Korsning

Åh vad skönt det är att vara hemma. Det spelar ingen roll att mina föräldrar sover i varsin soffan, syrran är på sitt rum och jag sitter ensam på mitt rum, det är ändå hemma!

Jag kom på att jag glömde ju lägga upp en bild på rummet, gjorde ju om en del av en vägg förra söndagen. Lite surt att precis när jag blev klar med den så var jag tvungen att åka till Ljunghusen. Så fick inte tillfälle att ligga och beundra. Men det ska jag göra nu ^_^

Lite nya planscher och några gamla som satt där innan också men fått ny plats. Ska nu ligga i sängen och beundra väggen och sen ska jag faktiskt ta och sova. Ska försöka gå upp tidigt imorgon ist :)


blahblah

Morsning Korsning

Jag har städat klart. Ebbe har fått sin lunch och sover nu fortfarande, han vaknar väl snart skulle jag tro. Jag har ätit lunch, kollat Svenska Hollywoodfruar på tv3play, packat allt och läst lite i min bok.

Imorse kände jag att jag var öm på högersida av näsan och det ser litelite svullet ut. Visste först inte varför men sen slog det mig att Lovisa råkade armbåga mig i ansiktet igår och det är därför jag har ont. Hon var väldigt gnällig igår faktiskt. När jag skulle hämta henne på dagis så ville hon inte hem (det brukar hon inte vilja men igår var det extremt), utan ville bara stanna kvar på dagis och leka med Kaj. De gömde sig i kojan under bordet där man inte kommer åt och sa att jag var dum. Lovisa vet att man inte får säga så och Ann och Carl säger till henne hela tiden här hemma. Vi brukar säga att man blir ledsen om man säger så även fast man kanske inte blir det men igår så blev jag faktiskt ledsen efter att de sagt att jag var dum typ 10 gånger. Hade lust att sätta mig i bilen och åka utan Lovisa men visste att jag inte kunde göra det. Jag sa att jag blev ledsen när de sa så och att de visste att man inte fick säga så och efter ett tag så sa de faktiskt förlåt. Tillslut fick jag iaf tag i henne och bar henne ut i kapprummet. Hon grät och försökte komma loss men jag gav mig inte. Jag släppte ner och bad henne att ta på sig jackan men så klart så ville hon inte det utan slog på mig ist och försökte komma förbi mig och springa in i lekhallen igen. Efter mycket om och men så lyckades jag slingra mig runt och övertala henne så sen satt vi i bilen på väg hem. Fast sen blev det inte bättre, hon var gnällig hela kvällen. Hon sa "fy dig Anna" till mig två gånger och Ann och Carl blev riktigt arga på henne. Hon somnade iaf ganska tidigt och sen tillbringade jag kvällen med att kolla på tv innan jag gick och la mig.

Nu ska jag kolla lite bussar och vänta på att Ann kommer hem så att jag kan få åka hem till mig.
Tjingeling!


blixtar ur ögonen

Morsning Korsning

Jag har känt så här några gånger nu men idag blev jag arg. Jag vet att jag ska hjälpa till här med att sätta på diskmaskinen och tömma den om det behövs, tömma soporna, ta undan efter maten, plocka undan efter frukost om det finns något kvar osv. Men det verkar som de inte kan göra något själva!? Det känns som det är alltid jag som sätter på och tömmer diskmaskinen. Jag börjar alltid snällt duka undan mina grejer efter maten medan de antingen sitter kvar eller går och leker med barnen så jag får ta all annan disk också. Oftast brukar de lämna grejer kvar efter frukosten som jag ska ta men idag så lämnade de allt! De bara lät allting stå kvar på bordet, smör, mjölk, leverpastej, ost och all disk. Som om de bara ätit frukost och sen gått. Det som gör mig mest irriterad är att Carl ska jobba hemifrån idag och han har bara låtit grejerna stå. Han kunde väl åtminstone tagit undan sin tallrik, glas och kopp med lite kaffe kvar i. Och kanske börjat eller frågat om jag ville ha hjälp med att ta undan det andra. Soporna ska vi knappt tala om. De bara slänger i påsen utan att bry sig om hur full den är. Känns som om det bara är jag som byter påse och går ut och slänger den. Ibland blir den överfull och svår att knyta och det är bara så äckligt! Sen finns det oftast ont om påsar. De kör på typ ICA-kassar och sånt. Men eftersom de byter så ofta så kanske de borde tänka på att skaffa några soppåsar, alltså inte såna stora svarta. Jag tror det finns såna vita kassar som är menade för "vanliga sopor". Ehe det behövs iaf!

Så nu har jag fått skriva av mig och lugnat mig lite. Ebbe har fått sin ersättningsmjölk och kommer väl att somna snart. Då ska jag passa på att ställa mig i duschen och sen börja städa här. Hoppas dagen går fort så jag kommer hem snart. Kvällen får gärna gå låångsamt och även resten av helgen också ;D


100311

Morsning Korsning

Igår var vi iväg i Trelleborg på barnsjukhuset med Ebbe. Han har fått någon kronisk lungsjukdom så han var där för att få medicin. Ann hade praktik från 13,00-21,45 så det var jag som fick hämta Lovisa på dagis. När vi kom hem från dagis så drack vi barnkaffe (varm choklad) och sen åt vi spaghetti och tomatsås med ricottaost i. Mums! Sen kom Carl hem, tittade lite på Snövit innan det var dags för barnen att sova.

Idag har jag varit på babycafé med Ebbe. Det låter lite konstigt haha men var faktiskt trevligt. Det är nere på Himlaliv i Skanör. Så tog bussen ner och var framme ungefär fem i tio. Jag var den första där men blev väldigt varmt välkommen.Sen kom det fler folk och tillslut så var det två ledare, fyra mammor och jag. Först satt vi och pratade och barnen fick leka lite. Kl elva så var det dags att sjunga och tillslut en liten andakt. Efter det när klockan var strax efter halv tolv så fick man antingen stanna kvar på fika, som kostade 30 kr, eller gå hem. Vi stannade kvar så Ebbe fick i sig sin lunch, ny blöja och sen gick vi till bussen. Det satt tre killar på bussen som kollade jättemycket på mig och flinade när jag hoppade på med barnvagnen. De trodde säkert jag var ung mamma. Där hade ni fel ha! Ibland är det lite kul att provocera men ibland är det faktiskt jobbigt med blickarna man får. Jag säger absolut inte att det är fel på att vara ung mamma. När folk ser mig så tror jag inte de tänker att "åh hon är barnflicka" eller "hon är säkert storasyster" utan jag tror faktiskt de tror att jag är mamma. Aja vad tusan låt de tror de då haha.

Nu ska jag fortsätta äta min lunch och kolla på Vampire Diares.
Tjingeling :D


Hey Du!

Morsning Korsning

TH i Göteborg

Jag lyckades komma 100 m hemifrån innan jag var tvungen att köra in på en parkering för att kolla om jag hade biljetten med mig haha. Två min över tolv parkerade jag utanför Gerdahallen för att hämta Therése. Sen tog det ett tag innan GPSen lyckades hitta sateliter. Sen kom vi iaf iväg och GPSen visade att vi skulle vara framme kvart i tre. Vi visste att vi skulle bli lite senare eftersom vi skulle stanna på vägen och äta lunch. När vi kört ungefär halva vägen så stannade vi på Mc Donalds och åt ordentligt. Therése hade fått sms av sin mamma om att det var en stor vattenläcka i Gbg så därför gick vi in på Maxi och köpte vatten om det nu inte skulle finnas på vandrarhemmet. Jag passade även på att köpa lite godis att ha i bilen. Pausen tog längre tid än vad vi trodde så när vi satte oss i bilen så visade GPSen att vi inte skulle vara framme förrän tjugo i fyra.


När vi började närma oss Gbg så stod det en stoor skylt ”Tokio Hotel idag Scandinavium”. Så jag bad snabbt Therése att ta upp sin kamera och fota och hon hann. Vi lyckades sen ta oss in till Scandinavium där vi träffade Caroline. Då visste vi inte hur vi skulle göra med köandet men det var inte lönt att gå och ställa sig eftersom vi ändå skulle åka vid halv fem för att checka in på vandrarhemmet kl fem. När vi skulle köra till vandrarhemmet så tog vi med oss Carolines packning men vi kom inte så långt förrän det stod still på den stora vägen vi skulle ut på. Vi hade kommit mitt i rusningstrafiken. Vi försökte vända men GPSen ändrade inte väg och vi försökte hitta något i kartboken men det var lönlöst. Det var bara att ge sig ut på den stora vägen. Vi var redan sena men vi hade lite tur eftersom det hade blivit mindre trafik. Sen råkade vi köra fel och missa avfarten innan vi till slut kom fram till vandrarhemmet och ställde in bilen i parkeringshuset. Sen sprang vi upp med 10 väskor upp till Masthuggsterassens vandrarhem. Väl inne så var han i receptionen så seg. Vi sa t o m att vi hade bråttom och var superstressade. Vi visste inte om insläppet var kl sex eller halv sju och vi var på vandrarhemmet tjugo över fem. Efter ett tag så fick vi iaf nyckeln till rummet men vi skulle bära alla saker upp för en spiraltrappa och ingen hjälp fick vi och sen hade vi rummet nästan längst ner i korridoren så vi sprang igenom, slet upp dörren till rummet och slängde in sakerna. Tog sakerna vi behövde och sprang sen ner till garaget och betalade för bilen innan vi gick spårvagnen. Caroline ringde en gång och sa att vi skulle skynda oss vilket vi gjorde. När hon ringde andra gången fick vi lite panik, hon sa att det var insläpp och som tur va skulle vi precis hoppa av då. Vi gick fram till henne i kön men sen gick vi och ställde oss längst bak i kön. De packades på hela tiden med folk så kön blev bara längre och längre.  Vi köade nog knappt en halvtimme innan vi kom in. Så hade vi bestämt att jag skulle ta jackorna till garderoben och Therése ta platser. När jag nästan var framme vid disken så ringer hon mig. Hon hade lyckats flörta in sig hos vakten så vi skulle komma in i första blocket! Lycka spred sig i kroppen. Sen ringde hon igen och sa att jag inte fick springa för då skulle jag inte komma in, så jag gick lugnt ner och fram till henne för hon stod och väntade vid staketet. Jag gick ut sen för ett träffa Katrin så fick då ett blått armband för att kunna komma in igen. Stod och pratade med Katrin en liten stund innan jag kände att det var dags att ta sig tillbaka. Det kändes lite kul när jag gick igenom en liten folkmassa och kom fram till staketet och visade armbandet för vakten och så öppnade han grinden så jag kunde komma in i första blocket. Det kändes så VIP haha. Sen stod vi och väntade ganska länge innan det satte igång. Konserten gick fortare denna gången men det var nog mest för att man visste vilka låtar som skulle komma och vad som skulle hända. Konserten AZUM som den andra! Den gången körde de den engelska playlistan.


Efter konserten gick vi och ställde oss i kön och köpte merch innan vi gick och köpte dricka, kaffe m.m på Mc Donalds och sen tog vi spårvagnen till vandrarhemmet. Vi tog en spårvagn så att vi stannade på järntorget. Där hade jag sett en turnéplansch på en stolpe när vi hade åkte till Scandinavium. Eftersom spårvagnen var lite sen så sprang jag till stolpen och ryckte loss planschen. Den gick lite sönder med det var ingen fara, nästan bara lite kul för då ser man att den är tagen från stan. Therése skrek till mig att skynda mig för spårvagnen kom så rev av sista tejpen och sprang, jag hann och satt glad på spårvagnen. Caroline slocknade nästan direkt när vi hade kommit till vandrarhemmet och Therése och jag satt uppe och pratade lite innan jag somnade och Therése satt uppe lite till vid sin dator.


Vaknade några gånger under natten och sen halv åtta vaknade jag klarvaken. Therése var också vaken då så vi pratade och sen började göra oss i ordning men lät Caroline sova vidare för det behövde hon. Halv nio, jag var klar och Therése var nästan klar och Caroline inte hade vaknat av alarmet så satte Therése på TH och då vaknade hon haha. Vi gjorde oss i ordning, åt frukost och packade våra saker innan vi checkade ut. Lämnade all packning i bilen och tog spårvagnen in till stan. När vi åkte förbi Järntorget så såg vi två planscher till så de skulle Therése och Caroline ta. Vi gick inne på Nordstan eftersom det var kallt ute. Sen gick vi in på Shock där Therése och jag provade varsin skinn-högmidjadekjolar. Det var halv rea-priset så ist för 649 kr så betalade vi 162,50 vilket var sjukt nice. Där inne träffade vi även på Therése kompisar Ellia och Katrin. Vi gick en litenliten sväng till på stan innan vi tog spårvagnen tillbaka. När vi kom till Järntorget så hittade vi tre planscher så jag tänkte ta en till. Vi gick och varsitt håll och började slita i tejpen för att få loss de. Det måste ha sett väldigt roligt ut haha. Jag var tvungen att bita lite i tejpen för att få loss den men det gick tillslut. Sen var vi tre glada tjejer men planscher haha. När vi satte oss i bilen så kunde GPSen inte hitta några sateliter igen. Panik! Så Therése fick sitta med kartboken i knät och försöka hitta vägen. Vi körde runt tills vi tillslut hittade skyltar mot E6 men Therése sa att vi var på väg mot fel håll så vi fick vända. Men sen hittade vi skyltar åt andra hållet där de sedan stod E6 S var vi ganska säkra på att vi var på rätt håll. När skyltar mot Malmö började komma så blev vi lugna. Vi tog en paus för att äta och en paus för att tanka sen ville vi bara komma hem. Jag körde en liten omväg in till Lund och släppte av Therése och Caroline på Nova där senare deras föräldrar kom och hämtade dem. Tio över sex var jag hemma.


Söta Bunny!


Jag och Katrin


Jag och Therése


AZUM! Vågar inte lägga upp fler bilder.

I söndags städade jag och sen fick jag ändra om mina planscher eftersom jag hade tre nya som skulle upp hehe. Bild kommer snart ;) På kvällen åkte ju Kajsa och jag ner till Ljunghusen.


Bättre sent än aldrig

Morsning Korsning

Österrike

Vi åkte ner på fredag eftermiddag och var framme lördag förmiddag. Vi fick inte rummen direkt så vi åkte och hyrde skidor och gav oss ut i backen. Bussarna gick jättesällan så vi fick försöka åka tillbaka. Vi hamnade dock väldigt fel, mitt ute i djupsnö och sen vid ett litet stup ner mot en väg. Så vi var tvungna att gå 3 km bärandes på skidor för att komma tillbaka till hotellet. Och jag var redan trött, var inte riktigt frisk heller så när vi väl kom tillbaka till hotellet så var jag helt utmattad. Sov en stund och sen fick Kajsa tvinga in mig i duschen.

Resten av veckan så sken solen varje dag och det var varmt och skönt. Inte det bästa när man åker skidor egentligen haha för snön blev så sorbeig eller hur man ska förklara det :P Och sen var det ju mycket folk i backarna så det var ofta väldigt uppåkt på eftermiddagarna. Rummen och maten på hotellet var helt okej, väldigt mycket pommes bara haha. Kände mig lika hemsk varje gång de tog undan maten och jag inte ätit upp.

En kväll var vi allihop och spelade Kägel, det var min första gång men alla andra hade gjort det när vi var i Österrike första gången. Jag var sjuk då så hade inte följt med. Det var iaf riktigt kul. För er som inte vet så är vi 11 pers som åker tillsammans.

 En dag bestämde min far, Kajsa, Carin, Filip, Henke och jag för att vi skulle åka Rohdel. Vi hade bestämt att vi skulle åka två och två, far och jag, Kajsa och Carin och Filip och Henke. Han vi hyrde av rekommenderade att vi satt var för sig eftersom bana redan var uppåkt och för snön var varm men vi åkte två och två ändå. Tävling vad det också. Gissa vem som vann haha? Far och jag hehe men ganska många minuter faktiskt. Fast vi hade tekniken från början eftersom far har åkt innan. Jag kan bara säga j*vlar vad det gick fort haha. Scheisse det var lite läskigt emellanåt. Sen fanns det gupp och gropar som man flöög över och det gjorde ont kan jag säga haha. Men i övrigt så var det väldigt kul :D

  När vi vaknade upp sista dagen så ösregnade det. Efter mycket om och men så satte vi på oss skidkläder och gav oss ut till kabinliften och upp. Tjejerna tänkte sätta sig i stugan som fanns precis vid slutet i kabinen där uppe så de tog inte med sig sina grejer. Ju längre upp vi kom så började regnet omvandlas till snö och det var snöstorm när vi väl var uppe. De vuxna tänkte också sätta sig i stugan men min far och jag bestämde oss för att ta ett åk iaf. Man såg inte så mycket men vi lyckades komma ner till stolsliften även fast det var svårt med all snö. Sen var vi tvungna att åka upp till toppen (ca 1500 möh) för at kunna ta oss ner till stugan där alla andra satt. På väg upp i den kabinen började vi känna att det blåste också. Väl uppe på toppen så blåste det riktigt ordentligt, det var is som stack som små nålar i ansiktet. Det var inte skönt alls. Vi kunde inte se något alls i backen och ibland så visste vi inte vad som var upp och vad som var ner. Man kunde inte heller avgöra hur mycket snö det var i backen. Det var mycket obehagligt att åka men vi var tvungna för vi kom inte ner på något annat sätt. Tillslut så kom vi ner till stugan blöta och nerkylda. Då satt det fint med en heisse shokolade kan jag säga ;) Sen lämnade vi tillbaka skidorna, åt pizza och åkte till hotellet för att packa.

På kvällen bestämde sig alla ungdomarna för att ha uppesittarkväll. Vi satt i killarnas rum och tittade film på min dator. Först såg vi ”Män som hatar kvinnor” och sen ”Guess Who?” men mitt i den filmen så bestämde jag mig för att gå och lägga mig eftersom jag trodde att jag skulle hjälpa mina föräldrar att köra hem dagen efter. Men alla de andra hade suttit uppe hela natten, kollat film och lite så. Klockan fem på morgonen gick vi upp för att åka hem. Jag slapp hjälpa till att köra hehe. Vi åt både frukost och lunch på Mc Donalds. När vi åt lunch så åt vi i utkanten av Magdeburg, tänk så har de varit där ;o Sen var vi hemma kl sex på kvällen.

Fint väder som sagt



Jag och mor


Heisse Shokolade mit Rum hehe


Systrar i alla väder


Sista dagen.


100309

Morsning Korsning

Kajsa fick lite sovmorgon idag och sen tog vi det lugnt. Hon tog bussen halv ett och Ebbe och jag följde henne dit. Det var lite ledsamt när hon åkte. Det var väldigt skönt att ha henne här. Det blev inte lika ensamt. Jag kan faktiskt erkänna ,även fast det låter konstigt, att det kommer kännas tomt och kallt i sängen inatt. Jag sover ju i en dubbelsäng här. Jag får träffa henne på fredag igen, wie!

Jag kommer lägga upp två långa inlägg, ett om Österrike och ett om resan till Gbg. Massa kramar till de som pallar läsa ;)

Routern har bråkat idag (den stängde precis av sig igen argh!). Mycket jobbigt utan internet faktiskt. Den håller på hela tiden. Så därför har jag inte kunnat blogga tidigare idag. Annars har jag inte vetlat blogga eftersom jag ville spendera varenda minut med Kajsa medan hon var här!


100308

Morsning Korsning

Jag är tillbaka nere i Ljunghusen, kom ner igår kväll men denna gången är Kajsa med mig ;D
Så idag har vi varit på sångstund på Höllvikens bibliotek, spännande haha not men det var helt okej. Kul för Ebbe iaf.


Jättegammal bild! Du betyder så mycket för mig, tack för att du finns och för att du alltid stöttar mig! Det är obeskrivbart vad du betyder!
<3

Jag vet att jag lovade bilder och sånt om gbg-resan men det kommer. Idag ville jag spendera lite tid med min syster för det känns som om vi gör det för sällan :(
Sen har jag inte berättat om skidresan heller hehe, det kommer så fort jag har tid vilket jag nog snart har.

Just det grattis alla tjejer på internationella kvinnodagen. Passa på för det finns 364 mansdagar och 1 kvinnodag.


100306

Morsning Korsning

Jag ville mest säga att jag lever och är hemma från gbg och det var AZUM! Jag ska sova nu, tänkte egentligen gå och lägga mig tidigare men jaja. Skriver mer om resan imorgon.

GODNATT!


Lass uns laufen wenn die Dunkelheit kommt

Morsning Korsning

Härligt väder vi har idag.
Städade hela förmiddagen, gav Ebbe lunch, var ute och gick, sen hade jag lunch och sen gick jag ut med kaffe i handen och musik och öronen och satte mig på altanen och mös i solen.Men sen gick solen i moln så då var det inte lika kul längre, det blev ganska kallt.


Hade datorn med för att kunna plugga in lite texter. Har dock inte hunnit igenom alla låtarna än och måste plugga in mer så de sitter ordentligt hehe.


kommer våren..?

Morsning Korsning

Imorse var det toppen sen blev det botten. Sen upp och sen ner. Nu är det helt okej.

Idag är det mycket fint väder, riktigt vårlikt faktiskt. Igår var det ju bara sanslöst. Det snöade och var solsken omvartannat. Tog en x-tra lång promenad med Ebbe idag och sen ska jag gå och hämta Lovisa på dagis vid fyra. Funderar även på om jag ska laga mat ikv och om jag isf ska handla lite till det. 

Jag är ganska uttråkad just nu. Vill gå ut och sätta mig i solen för det ser så varmt ut men det är ju inte så varmt haha. Det blåser också så det blir lite kyligare. Nu ska jag se om Ebbe fortf sover och sen plugga in lite texter så de verkligen sitter.

Kände att det var läge för bild, dock en gammal.

Hugz


100302

Morsning Korsning

Glömde säga innan att när jag gick in i rummet här i Ljunghusen i morse så låg det en Hello Kitty påse på min säng. I den låg det ett par Hello Kitty flipflop, så söta. Blev jätteglad. Fick sen veta att det hade varit lilla Lovisa som valt dem haha, cute. De hade tydligen varit inne i en Hello Kitty butik när de var i Dubai.



Jag har fått ny inställning med hjälp hemifrån. Nu hoppas vi också att det ska hålla.
Ska kolla lite filmer från igår nu och sen sova. Ska vara uppe 7 imorgon och eftersom jag inte sov så bra igårnatt så behöver jag mer sömn nu.
 
Gute Nacht!


In your shadow I can shine

Morsning Korsning

igår Igår IGÅR!

Det var underbart, jag vet inte hur jag beskriva det! Och att jag fick spendera det med de bästa tjejerna är ännu bättre!

Ich liebe euch

Vi köade ungefär 3 timmar i kylan. Vi hade tur att Carolines kompis bodde precis bredvid så vi kunde gå upp och värma oss för det behövdes verkligen. Där kunde vi även lägga allt vi inte behövde såsom väskor och jackor så slapp vi garderoben. Förbandet gick på efter en halvtimme och sen fick vi vänta nästan en timme innan DE äntligen kom ut på scen, ÅH! Vi stod längst fram vid det andra stängslet men det var ändå lagom nära och det var inget tryck heller vilket var superskönt. Vid halv elva gick var det slut och då gick vi, tre superlyckliga tjejer med lite utsmetat  smink, och först köpte Therése och jag varsin plansch innan vi mötte upp Caroline som hämtat våra grejer och Åsa och vi tog metron och sen tåget till Malmö. Där var Therése pappa jättesnäll och kom och hämtade oss eftersom det inte gick några bussar. Jag var hemma kl ett. Det var direkt att kolla packning och sen sova.
Jag tog inte så många bilder utan filmade mest. Men lägger ändå upp en av de bättre bilderna :)


Idag var det upp klockan fem. Klä på sig, kolla packning, äta och sen sätta sig på bussen som gick 06,07. Jag var framme i Ljunghusen 07,15 och sen tar det ungefär tio min att gå fast går lite fortare nu när det inte är något snö.
Jag satt och log hela bussresan men så fort jag kom innanför dörren här så var det back to reality. Usch, det var inte bra där ett tag. Jag har vilat lite nu och ska försöka göra det i eftermiddag igen. När jag vaknade sken solen och det såg riktigt vårlikt i luften men kollade ut nu precis och det snöar igen, suck! Tur att jag åker hem torsdagkväll igen, lite mjukstart. Sen är det fredag! :D


ready, Set, GOO!

Morsning Korsning

idag Idag IDAG!

Tänkte gå upp tidigt idag men inte så tidigt som min pappa trodde. Han kom in fem över halv åtta och frågade när jag skulle upp haha. Fick ett sms några minuter senare om att Caroline hade missat bussen och paniken steg hos mig (men det löst sig, hon hade inte missat den pjuh). Eftersom jag inte kunde somna om så gick jag upp ist och åt frukost.

Klockan är nu halv tolv och jag har inget att göra :s Håret och sminket är klart. Det mesta är nerpackat i väskan. Kläderna hoppar jag i innan jag åker för det inte ska få fläckar på sig hehe. Matsäcken kommer jag packa när jag äter lunch. Hmm sen är det inte så mycket mer. Har peppat med Therése på msn hela förmiddagen, woop woop. Ska nog gå ner och äta lunch snart så jag slipper stressa :)

Håll tummarna för att allt ska gå bra idag!
:D


RSS 2.0