happy b-day!

Hallo!
 
 
Idag säger vi grattis till världsmästaren i Moto3 Danny Kent som blir 22 år!
 
Från Valencia
 
 Källa: gettyimages.com
 

sharks love death metal.

Hallo!
 
 
Detta var med i mailutskicket från Illustrerad vetenskap. Ganska intressant ändå, tycker jag som själv är hårdrockare. Länk till artikeln.
 
 
 
 
Detta betyder dock inte att hårdrockare är farliga. Vi är goa nallebjörnar (de allra flesta av oss i alla fall) så döm oss inte för att vi ser ut som vi gör. Tack :)

del 6: turtle

Hallo!

 

Dags för den senaste delen av min tatuerings historia. Denna gjorde jag för ca två månader sen och det är en sköldpadda med siffran 46. Anledningen till att jag har denna är min hyllning till the one and only, Valentino Rossi.

 

Han började köra tvåhjuling när han bara var tre år gammal och när han började tävla i motorcyklar så hade han en Ninja Turtle fastsatt med sugproppar bak på sin hjälm som han fått av sin mamma.

 Källa: Rossis instragram.
Minibike race i Gabicce Mare 1992
 

När han började tävla med större cyklar när han var 13 så fick han inte ha kvar den. När han började köra 250cc så fick han en gosedjurssköldpadda av sin bästa vän, en som man kunde slå på, trampa på, i stort sett vad man ville men som alltid gick tillbaka till sin ursprungliga form. Han fick den så han kunde lätta på stressen. "It's funny. I feel as if I need this turtle, this slow, deliberate creature, every time I need to go fast. It seems like a contradiction, but it's true." (Rossi & Borghi 2009, s 183)

 

Nu har han ett klistermärke på en sköldpadda med sitt racenummer 46 på sin hjälm när han tävlar.

 Källa: Google
 

Han har själv tatuerat in denna sköldpadda. Nu har även jag valt att sätta denna glada, söta lilla sköldpaddan på min ankel.

 Källa: Google
 Min!
 

Nu vet ni hur mycket MotoGP och framförallt Rossi betyder för mig ;)

 

the story ain't over.

Hallo!
 
Vid den här tiden för en vecka sedan så började vi avsluta en middag med ett härligt gäng på en restaurang i Valencia. Vi mötte upp med några av syrrans sambos polare och ytterligare deras några av deras polare. Åh vad jag längtar tillbaka. Det var varmt och skönt ca 20 grader och sol. Som vanligt så var det häftigt att se MotoGP live. Vi satt på huvudläktaren som låg precis ovanför paddocken (garagen). Det som var bra med denna banan var att man kunde se i stort sett hela banan från läktaren och inte bara när de svishar förbi och på tv-skärmar. Det som var lite tråkigt var att det inte riktigt gick att gå runt banan som det gjorde i Assen och Barcelona.
 
För att dra en kortare variant så var det som jag redan berättat soligt och varmt. Vi flög till Alicante och redan på Köpenhamns flygplats så mötte vi Rossi-fans som vi satt och pratade lite med dem på planet ner. Vi hade hyrt bil och sen körde vi upp till Valencia. Lägenheten som vi hyrde låg väldigt bra och det var 2 mil ut till banan. Det borde inte ta så lång tid tycker man och det gjorde det inte på lördagen. Men på söndagen, under själva race-dagen, så tog det oss två och en halvtimme att komma till banan för att det var så mycket köer. Totalt var det strax över 110 000 som besökte racet. 
 
Jag var inte jättenöjd över resultatet på MotoGP då Rossi inte blev världsmästare. Han startade sist pga ett straff och hans överklagan nekades men han lyckades köra upp sig och slutade fyra. Det är en världsmästare för mig. Han är bäst! Att höra jublet från publiken varje gång han körde om en annan förare var så underbart. 
 
Danny Kent blev världsmästare i Moto3 och det gjorde mig väldigt glad. Nu blir det en vinterpaus då vi kan ladda upp inför nästa säsong. Forza Vale!
 
 
Danny Kent
 
Valentino Rossi
 
 
Bra frukost det där heheh
 
Mycket gult ska det vara!

fly away tomorrow.

Hallo!
 
 
Resnerverna har verkligen börjat visa sig den senaste veckan. Det är nämligen så att jag åker till Spanien imorgon, närmre bestämt till Valencia! Det ska bli skönt att få komma ner till lite varmare breddgrader och det ska bli väldigt kul att få se MotoGP live igen. Känslan man får när man är där är svår att beskriva. Många tycker säkert 'hur kul är det egentligen att titta på motorcyklar som kör runt på en bana!?'. Men har man inte varit på ett MotoGP-event så vet man inte. Det är inte bara kul att få visa sitt stöd för sin/-a favoritförare utan även stämningen, lukterna, ljuden. Åh! 
 
Det är ju självklart nervöst också för hur mästerskapen ska gå, då Rossi har lämnat in en överklagan mot sitt straff i hopp om att få tävla om mästerskapen på ett rättvist sätt. Jag håller tummarna så hårt jag bara kan. 
 
Själv har jag aldrig varit i Valencia så det ska bli kul och se vad det är för stad, vem vet man kanske kommer tillbaka igen en annan gång. Kanske tycker lika mycket om den staden som jag gör med Barcelona.? 
 
 
 
 
Ska försöka fota mycket när jag är iväg och kanske kan slänga upp några bilder här när jag kommer hem igen.
 
Ha en trevlig helg allihopa! 

RSS 2.0