tandhelvete

Hallo!

Om det finns något som jag hatar och som verkligen ger mig ångest så är det ett besök hos tandläkaren. Har redan skjutit på det i två månader men nu hade jag väl egentligen ingen ursäkt för att inte gå. Har fått en ny tandläkare så hoppades att han var lika bra som den förra. Han var väl snäll och så men jag kände av en attityd från honom ändå. Det kan vara så att min ångest får alla intryck och allt som händer att förstoras upp mer än vad de borde. Så även om jag fick känslan av att han var lite dryg så kanske inte det var fallet. 

Mina tänder såg bra och friska ut men det var värre med tandköttet. Därför var jag tvungen att boka ny tid för att gå till en tandhygienist. Ångestladdat kan man ju verkligen säga... Fått tid i  mars så innan dess ska jag tandtråda  och fluxa skiten ur mina tänder (mer än vad jag gör idag och det är ändå några gånger i veckan).det bästa och sämsta med år 2017.

Hallo!
 
Idag är en sån dag när jag kommer sitta i pyjamas hela dagen känns det som. Jag menar klockan är snart halv fyra och jag sitter fortfarande i pyjamas. Men det är okej med såna dagar ibland. Kommer nog behöva sätta på mig något annat för jag behöver ner och handla mer havredryck. 
 
För ett tag sen så skrev jag att jag skulle göra en lista med det bästa och sämsta som hände under 2017. Nu har nästan hela januari gått och jag har inte skrivit någon lista. Men nu har jag äntligen fått lite tid över och faktiskt satt mig ner för att få ihop detta inlägget. Så enjoy. 
 
 
Jag börjar med det sämsta då man vill avsluta med det bästa. 
 
SÄMSTA:
 
 
 
 
 
 
Vid förra årsskiftet så kom Björn hem efter en säsong i Skara. Han bodde hos mig men hade kvar sin lägenhet. I mars så fick han ett jobberbjudande i Växjö som han tog. Detta betydde att han skulle flytta igen för ett halvår. Så klart så var det jobbigt för mig att han skulle behöva flytta igen. Ville ju att han skulle stanna här hos mig. Nu blev det pendling igen även fast att det var närmre denna gången. Han kom hem varje helg förutom en gång i slutet då jag åkte upp till honom. Så från att ha honom varje dag så kändes det tomt att inte ha honom här på vardagarna. 
 
 
 
 
 
 
Som jag tidigare har nämnt så har jag haft dåligt självförtroende hela mitt liv, svårt att tro på mig själv och ångest. Det blev bara värre och värre på jobbet som jag hade. Ångesten blev allt värre och jag började sjunka ner i en depression. Detta ledde till ångestdämpande medicin och samtal med terapeut. Detta ledde till slut till nästa punkt. 
 
 
 
 
 
 
Till slut så gick det så långt att min läkare valde att sjukskriva på då det blev för mycket. Att få vara hemma kändes så klart på ett sätt skönt, att man inte behövde gå tillbaka till jobbet. Men samtidigt så fick jag skuldkänslor över att lämna allt jobb på mina kollegor. Tankarna gick också på att det ser dumt ut på CV:et att man har varit hemma sjukskriven för att man känner sig svag. 
 
Sen har det ju så klart varit dagar som har varit dåliga och andra som varit bra. Men man kan ju inte skriva ner allt så därför valde jag några och de som har varit värst för mig. Nu tycker jag dock att vi ska gå vidare till lite mer roliga saker så här kommer de bästa. 
 
BÄSTA:
 
 
 
 
 
 
Efter att Björns uppdrag tog slut i oktober så flyttade hem på riktigt och in till mig dessutom. Han sålde sin lägenhet under sommaren och vi flyttade in alla hans grejer i min lägenhet. Vi hade kaos ett tag då båda han och jag har mycket grejer. Men på något sätt så har vi ändå lyckats även om det är mycket grejer i lägenheten. Det är en sån skön känsla att ha honom bo här hos mig. Jag känner mig mer trygg när jag har honom här. Plus är att ha honom här så jag kan pussa på honom hur mycket och när jag vill. 
 
 
 
 
 
 
Årets bästa inköp måste ha varit vår säng. Vi bestämde oss tillslut för att det var värt att lägga extra pengar på en ny säng. Kan väl egentligen bara säga en sak. Jo visst att sängen var dyr men så himla värt det. Sängen är så skön och stor. Men när man sover så sover man så bra (tyvärr så sover jag inte så bra för tillfället, många konstiga drömmar som väcker mig eller håller mig vaken).
 
 
 
 
 
 
Nu tänker ni kanske att min sjukskrivning, det kom ju under det sämsta men jag måste faktiskt erkänna att det ligger bland de bästa också. Detta även fast det var jobbigt så var det en chans för mig att få en ny start och hämta tillbaka den energin som jag tappat. En chans att få starta om och söka nytt jobb. 
 
 
 
 
 
 
Jag är så glad över att jag har hittat tillbaka till min bästa vän som jag hade i gymnasiet. Min fina lilla Therése. Vi har så kul ihop nu när vi är på samma plan i livet igen. Det är synd att vi tappade de åren som vi gjorde men jag är så oerhört tacksam över att jag idag har fått tillbaka min bästa vän i mitt liv igen. 
 
 
 
 
 
 
År 2017 gjorde jag två resor som kom att betyda mycket för mig. Den första var Björns och min resa till Venedig. Förutom att det kanske var lite för varmt så var det jättemysigt att få komme iväg bara han och jag. Det var vår första utlandssemester tillsammans. Det finns mycket bra minnen från den resan. Dels så fick jag spendera en massa tid ensam i en romantisk stad med Björn och dels så gjorde vi en roadtrip till min idols hemstad och det var superhäftigt. Man kan väl kort och gott säga att det var en minne värd att minnas. 
 
En annan resa som också är mycket väl värd att minnas är den resan jag gjorde tillsammans med min bästa vän i november. Jag fick se mina gamla idoler igen och dessutom fixade Therése VIP till oss så att jag även fick vara på en meet och greet och ta foto med bandet. Sån häftig upplevelse som jag hoppas att jag aldrig glömmer. Att jag fick uppleva det med Therése gjorde bara saken ännu bättre. Det var detta bandet som fick ihop oss från första början.  
 
Nu kommer vi till det bästa på hela året. 
 
 
 
 
 
 
Björn och jag förlovade oss i oktober! Stor nyhet som jag kanske borde skrivit om innan men det blev inte så. I alla fall så har vi förlovat oss och ska nu försöka planera ett höstbröllop. Vi ska på bröllopsmässa nästa helg så jag hoppas det kan ge oss en massa bra tips och råd så vi kan komma vidare i vår planering. Nu är det ute heheh. Jag hoppas att kunna uppdatera här under vår planeringsfas. 
 
 
 
Ett långt inlägg senare, nu är det dags för mig att fokusera på något annat. Behöver måla om mina naglar t ex. 
 
Hoppas ni har en bra söndag.

vlogg 2: träning och hårfärgning

Hallo!
 
Här kommer min nästa vlogg. Den filmades förra fredagen. Ber om ursäkt för att ljudkvalitén är lite dålig. 
Enjoy!
 
 
 
Säg gärna om ni vill att jag ska fortsätta att göra fler vloggar. 

video och löpning.

Hallo!
 
Först och främst vill jag tipsa om mina fina vänner som spelar i bandet VA Rocks för de har idag släppt en musikvideo till sin nya singel. Titta på det vet jag!
 
 
 
Idag har jag invigt mina nya träningskläder som vi köpte i onsdag. Jag kunde i alla fall inviga linnet och det långärmade tröjan. Byxorna gick inte riktigt ihop med jackan som jag har haft sen innan hahah. 
Vi var duktiga som kom ut och sprang idag så nu har det blivit två gånger denna veckan, woho. 
 
 
Nu ska jag sätta mig och redigera lite vloggar och får se om någon kanske t o m kommer upp idag. 
 
Ha en underbar fredag!

terapeut, skridskor och root beer.

Hallo!
 
Tisdag idag då jag. Det har varit en helt okej dag om man jämför med dagen igår. Vi lyckades komma ut och sprang igår men fick sedan en liten panikångestattack när vi kom hem. Som tur var så kunde Björn lugna mig. Resten av eftermiddagen och kvällen så tog vi det bara lugnt. 
 
Idag hade jag tid hos min terapeut kl 11 så lånade Björns cykel och cyklade dit. Jag måste dock verkligen skaffa en mig en egen cykel hahah. Kom hem och så åt vi lite lunch innan vi fick vår leverans från MatHem. Vi testade för första gången själva. Skönt att slippa gå runt i en affär och plocka men det skönaste var att slippa bära hem allt. Det är jobbigt att storhandla när man inte har en egen bil. 
 
Kvällen tillbringades först med lite skridskoåkning på Kirsebergs ishall och nu har vi ätit lite middag och sitter och tittar på lite serier. 
 
 
 
Vi bestämde även oss för att testa oss två olika varianter av Root Beer. De har nämnt det så många gånger i serien som vi tittar på och jag blev så sugen. Så vi var på Coop för att kompletteringshandla och hittade dessa två. Jag tyckte bäst om den som heter A&W och Björn tyckte bäst om Carters så det var väl ändå tur heheh.
 
 

min första vlogg.

Hallo!
 
Här kommer min första vlogg, woho hahah. Döm mig inte allt för mycket nu. 
Det är två veckor sedan jag filmade den men det har hänt en del som sagt och därför har den inte kommit ut. Filmade i fredags också så ska försöka att redigera den lite snabbare.
 
 
 
Kommentera gärna om ni vill att jag gör fler vloggar. 

skål.

Hallo!
 
Idag har Björn och jag varit ganska lata. Vi har dock fått diskat, sorterat lite kläder och lite annat plock i lägenheten. Lite kvar att göra men känns ändå skönt med en början. Nu blir det lite serier och sen är det Bron kl 21. 
 
Nu till något annat. För något inlägg sedan så skrev jag att jag hade en väldigt tuff dag och svåra beslut att ta. Jag var hos läkaren i veckan som bestämde att hon inte tänkte förlänga min sjukskrivning. Kändes lite som att hon bestämt sig redan innan jag kom in och det gjorde mig så frustrerad. Jag mår ju bättre absolut det gör jag men inte redo för att gå tillbaka till jobbet. Dock så sa hon samma sak som min terapeut, mina vänner och familj och en arbetsgivare. Att gå tillbaka till jobbet kändes som en omöjlig sak att göra och därför fanns det bara en utväg kvar. Så i onsdags tog jag mod till mig, lånade Björns cykel och cyklade iväg till jobbet för att lämna in min avskedsansökan till mina chefer. Trodde att jag skulle behöva "slåss" för att få gå men chefen verkade förstå (den andra chefen var inte på kontoret) och till min stora förvåning så lät han mig även ta ut den intjänade semestern som jag har och de dagar jag hade kvar nu under min uppsägningsperiod. Så eftersom min sjukskrivning gick ut i fredags så har jag semester från och med imorgon och typ en månad framåt. Kommer dock att behöva åka in till kontoret igen för att lämna tillbaka nyckel och passerkort och städa mitt skrivbord. 
 
Det känns på ett sätt riktigt läskigt att ha sagt upp sig och att jag kommer stå utan jobb nu men samtidigt så är det en sten som har lättat från bröstet. Detta var den enda utvägen just nu då det inte är en arbetsplats som funkar alls för mig. Nu är det dags att ge sig ut på arbetsmarknaden igen, känns lite jobbigt så klart men jag tror faktiskt att det här blir bra. Önska mig lycka till i mitt jobbsökande.
 
 
 

every batman needs a batgirl.

Hallo!
 
Idag har jag träffat min vän Carin som jag inte träffat på typ två år. Det har varit svårt att få ihop en tid men nu lyckades vi äntligen få ihop att ses. Det är skönt med dem vänskapsrelationerna där man inte alltid behöver ses och vårda om i form att alltid prata utan man kanske inte ses på två år men det är inga problem att ta upp där man slutade sist. Så klart har ju en hel del saker som har hänt men man får ju chansen att ta igen det. Alltid lika trevligt att ses. Vi bestämde oss för att åka ut till Emporia och vi åt lite lunch på Redfellas innan vi gick runt och shoppade lite. Köpte bland annat en pyjamas på Overhypd som Björn hintade om att han tyckte jag skulle köpa. Kunde inte riktigt låta bli heller, jag gillar att göra honom glad. Ett annat plus var att den inte kostade mer än 199 kr och det var ju helt överkomligt. 
 
Every Batman needs a Batgirl
 
 
Kvällen har sen bestått av hockeymatch (med vinst!), en Batmanfilm och nu gladiatorerna.
 
Hoppas ni har haft en bra lördag!
 

tuff dag.

Hallo!
 
Idag har det varit en jobbig dag. Emotionellt jobbigt och tuffa beslut att ta. Tacksam för att jag har finaste sambo och föräldrar som stöttar.
 
Bild från Google.
 

klipp klipp.

Hallo!
 
Just nu sitter jag på caféet Condeco inne i stan. Jag ska iväg på ett möte vid två och tyckte inte att det var lönt att åka hem emellan. I morse satte jag nämligen klockan tidigare än vanligt för att ta bussen ut till Lomma där jag hade en tid hos frisören. Det var verkligen på tiden då jag inte klippt det på över 4 år (förutom luggen då men den klipper jag själv). Jag fick en liten skräckupplevelse sist jag klippte mig och har inte riktigt vågat mig till en frisör. Har tänkt några gånger att jag borde boka en tid då håret börjar bli riktigt slitet. Till slut fick jag mod till mig och bokade en tid hos min mors frisör. Som väntat så var det en del som fick ryka. Det blev nog nästan 10 cm som försvann men nu ser håret friskare ut, fylligare och har fått mer en form. Håret är fortfarande ganska långt ändå. Ska börja vårda det bättre så det kan bli längre heheh. Det behöver ju vara ganska långt till ett visst datum. Här kommer en före och efter bild på håret. Måste dock påpeka att håret är morgonfrisigt på bilden till vänster. En annan sak som känns viktig att säga är att jag inte har gjort något med färgen på håret. Bilderna är tagna i helt olika ljus och därför ser färgen annorlunda ut. Dock så behöver det verkligen en boost med hårfärg så ska försöka göra det nu i veckan. 
 
Skillnad?
 

fika, skridskor och löpning.

Hallo!
 
Efter några dagar med soffhäng så tröttnade Björn och jag på att sitta hemma och bara lata oss. Så i fredags bestämde vi oss för att gå in till stan för att få lite vardagsmotion och göra något annat. Det blev två nya koftor på rea och en bok för min del. Det blev även en kort men mysig fika på Satori. 
 
 
I lördag så bestämde vi oss för att åka lite skridskor igen. Vi var där strax innan de öppnade för att vi tänkte att det inte skulle vara så mycket folk där då. Det var det inte precis när de öppnade själva rinken men sen blev det ganska mycket folk. Åkningen blev inte så lång, bara en 20 minuter innan en kille dök upp från ingenstans och frontalkrockade med Björn. Jag var inte där själv just då för jag åkte framför honom men såg honom åka in och sätta sig i båset och det såg inte bra ut. En reva i jeansen gjorde mig ännu mer säker på att något hänt. Så linkades av fick vi avbryta vår skridskoåkning. Nu får jag leka sjuksyster och tvätta hans sår och byta plåster. Det blev en fika på mormors bageri istället. Deras maränger är så goda. 
 
 
 
Efter frukost och diskning idag så fick jag på mig träningskläderna och kom ut och sprang. I och med Björns knä så vågade han inte springa men han tog tiden på när jag började hemma, gick till parken och hejade på, tittade på varvtiden och stannade sedan tiden när jag kom tillbaka hem. Sen var det bara snabbt hem och duscha och sätta på sig kläder innan jag mötte upp Sanna och så var vi ute och gick i en timme. Det var iskallt att ut och gå, det kändes inte alls så när jag var ute och sprang men var helt genomfrusen när jag kom hem efter promenaden och utan känsel i händerna. Efter lite lunch så låg jag med mjukiskläder, mjukisstrumpor (rödglittriga stickade strumpor med teddyfluff på insidan) under tre filtar. Sov en liten stund och har nu fått upp värmen igen, woho. Var lite orolig att jag höll på att bli sjuk men det känns bättre nu.
 
Kvällen kommer att bestå av att titta på serier och sen äta lite knäckebröd och dricka värmande te.
Imorgon väntar nya äventyr.
 

tvätt, myskläder och hockey

Hallo!
 
Idag är en sån dag när man sitter i mjukisbyxor, en oversize t-shirt, håret uppsatt i en slarvig knut och glasögon istället för linser. Vi har precis tvättat klart och sitter nu dricker te och tittar på serier. Tar det lite lugnt och sen ska jag försöka vara lite produktiv i eftermiddag. 
 
 
 
 
Ikväll är det dags för hockey. Leksand möter Tingsryd borta. Vi var lite sugna på att hyra en bil och köra upp för att titta på matchen. Vi tittade på lite olika alternativ tills vi bestämde oss för att spara de pengarna som de hade kostat och satsa mer på ett slutspel/kval istället. Så därför så ska vi titta på matchen hemma på tvn istället. Detta betyder även att det blir hockeymat, yeey. Hockeymat för oss betyder, morotsstavar, blomkål, dipp, baguetter, babybel-ost och saltgurka om man är sugen på det. Björn har ibland oliver om han är sugen på det. 
 
Hoppas ni får en bra onsdag!

måndag.

Hallo!
 
Idag har varit en sån där jobbig dag. Väntade på att min läkare skulle ringa då det är min sista dag på min sjukskrivning idag. Har haft ganska mycket ångest över detta de senaste dagarna. Hade en tryck över bröstet hela förmiddagen. Strax efter lunch så ringde hon och hennes bedömning var att förlänga den igen till den 19e januari. Jag kommer även att få träffa en ny läkare i nästa vecka då hon jag har ska sluta nu på torsdag. Då kommer vi även att försöka göra slags plan för framtiden. Är lite nervös över hur det kommer gå dock. Men det känns skönt att inte behöva gå till jobbet imorgon. Inte kul att behöva gå till ett ställe där man vantrivs, man känner sig nedtryckt och som ger en ångest. För att summera så har det varit en lite omtumlande och känslosam dag. 
 
För att försöka hålla mig lite sysselsatt så har jag börjat redigera till min första vlogg. Den kanske inte är världsbäst men det är ett försök i alla fall. Ska försöka få upp den här inom någon dag. 
 
Hoppas ni har haft en bra måndag. 
 
Bild från Google
 

söndag.

Hallo!
 
Idag är det söndag, men det vet ni väl så klart redan. I morse var det lika svårt som vanligt att gå upp ur sängen. Vet inte riktigt varför. Snoozar länge vilket driver Björn till vansinne ibland. Morgonen startade ganska lugnt och vi åt lite frukost och tittade på serier. Sen fick vi tillslut på oss träningskläder och kom och och sprang i parken. Vi testade även ute-gymmet lite. Efter lite stretching så lyckades vi diska undan berget som hade börjat bildas i köket och några koppar i vardagsrummet. Vi måste verkligen bli bättre på att diska. Nu hade vi i och för sig en födelsedagsmiddag att diska upp efter också så det var lite mer än vanligt. 
 
Nu sitter och vi och chillar i soffan och tittar på serier. Ska nog snart försöka komma ur soffan och gå ner och handla lite mat. Jag har även försökt börja med något nytt idag och det är att vlogga. Har filmat lite olika klipp och ska se om det finns någon möjlighet att få ihop något bra. Vet inte alls om det är min grej men försöka kan man. Wish me luck heheh. 
 
Hoppas er helg har varit bra. 

operan och pussel.

Hallo!
 
Idag är det dags för min mormor att få sin födelsedagspresent. Det börjar med middag i Lomma hos mina föräldrar och sen ska vi vidare till Malmö Opera för att gå och se Spelman på taket.
 
Eftersom jag är en en tidspessimist så sitter jag i stort sett redan klar så där en timme innan vi blir hämtade. Det enda jag har kvar att göra att att packa min väska, ta parfym och sedan så klart sätta på sig skor och ytterkläder. Jag fördriver tiden genom att dricka te och fortsätta på pusslet som Björn och jag började lägga igår. Vet inte riktigt vad vi har gett oss in på men det blir nog bra heheh. 
 
 
Motivet är från Venedig.

Ha en riktigt bra lördag!

nachos och färs på kikärtor.

Hallo!
 
Idag blev det en tur ut till Emporia för oss. Fick shoppat en ny träningsbh på rean vilket verkligen behövdes. Har en som börjar bli slapp och en som är ganska ful som jag borde slänga. Borde nog egenltigen gå igenom de träningskläder jag har och byta ut lite. 
 
Vi bestämde oss för någon dag sedan att vi skulle ha nachos ikväll för att Björn har varit sugen på pico de gallo länge. Det får han dock ha helt för sig själv för det innehåller koriander och jag tycker verkligen inte om koriander. Tycker att det smakar tvål. Har smakat på det och det går inte. Dock så tycker Björn inte om avokado så jag får göra guacamole och ha den helt för mig själv. Yum! Vi hittade en vegofärs gjord på kikärter som vi bestämde oss att testa idag. Bortsett från att vi hade riven ost på våra nachos så blev middagen faktiskt vegansk idag. Färsen var helt okej tycker jag, smakade sesam tycker jag. Björn tyckte det var riktigt gott men jag föredrar nog ändå vegofärs som man kan köpa i frysdisken. 
 
 
Nu är det dags för hockey igen. Först är det Leksand mot Almtuna och sedan får vi ju titta på finalen i JVM där Sverige möter Kanada, om vi orkar vara vakna då hahah. Heja heja!
 

my birthday.

Hallo!
 
Hurra hurra hurra hurra för idag fyller jag år. Lite ångest ger det ju en att man redan fyller 28 år. När man var yngre och tänkte på folk som är 28 och hur mycket mam borde ha åstadkommit med livet och var man borde vara. Nu sitter jag här och jag har inte alls kommit dit. Men man ska ju inte jämföra sig med andra, det vet jag ju innerst inne med det är svårt. Jo visst så har jag åstadkommit en del. Har en lägenhet som är en bostadsrätt, jag har en universitets-utbildning, ett fast jobb (som jag verkligen inte tycker om iofs och är sjukskriven från just nu) och jag har en jättefin sambo. 
 
Anyhow, jag har haft en mysig födelsedag som började med sång av Björn och av honom så fick jag ett jättefint armband och en söt mugg. Ska försöka få till en bild på den. Dagen har varit ganska lugn, vi har städat och (läs Björn) har lagat mat. Det blev en jättegod kycklingrätt och till efterätt så blev det favorit i repris med marängswiss. VI hade även bjudit över mina föräldrar på middag. Av dem så fick jag lite pengar till den nya datorn som jag köpte på mellandagsrean, en fin ljusstake (som jag samlar på) och ett sånt träningsarmband som man kan ha sin mobil i och sätta fast på armen när man är ute och springer till exempel. Hade önskat mig ett sånt då jag sist fick springa med mobilen i handen och det var ganska störigt. Fick även presenter från min syster och hennes fästman i form av en tidning och en mandolin/köksskärare som jag önskat mig. Fick ett varnade finger av syrran att vara försiktig. Men så klart så lyckas jag skära mig när jag satt och lekte med den heheh. Så nu går jag på med plåster på lillfingret. Får vara mer försiktig när jag väl använder den sen. 
 
Nu så tittar vi på JVM och jag ska försöka fokusera lite mer på matchen. 
 
Ballonger från nyår.
 
 
 

nytt försök.

Hallo!
 
Har tagit en lite ofrivillig paus från bloggen. Har inte riktigt haft tid eller ibland även lust att skriva här. Men nu är det ett nytt år och vad är det man brukar säga; nytt och och nya möjligheter. Jag har även varit ute på mellandagsrean och köpt en ny dator då min gamla inte ville mer. Det var även lite därför jag inte kunde blogga så mycket. Nu har jag dock ingen ursäkt längre då jag har en ny dator heheh. Så fin den är. Kan sitta och bara ha den i knät utan att veta riktigt vad jag ska göra hahah. 
 
Tiden som har gått sedan jag skrev sist har gått ganska fort. Vi har firat Björns födelsedag den 23 december, först fika med mina föräldrar här hemma och sen middag hos hans mor. De har som tradition att äta lutfisk. Första gången jag åt det var förra året. Tycker inte att det är speciellt gott men denna gången gick det lite enklare men ändå ingen favorit. Julafton firades först hos Björns mor och sedan med min familj. Mellandagarna bara svishade förbi, hann som sagt att köpa en ny dator. Björn och jag var på middag hos min kollega Camilla och hennes mysiga familj. Sen var jag ut med min familj och köpte lite födelsedagspresenter till min mor. I fredags så firade vi jul igen med Björn syster och hennes familj hemma hos deras mor. 
 
Nyår firades hemma hos bästisen och hennes sambo. I och med att hon är vegan så blev det vegansk mat som jag tyckte var riktigt god. Det var toast skagen till förrätt och taquitos till huvudrätt och marängswiss till efterrätt. Eftersom Therése och Erik inte har någon elvisp så fick vi ta på oss att göra maränger. Veganska maränger gör man på kikärtsspad, lite citronjuice, vaniljsocker och strösocker. När man häller upp kikärtsspad och bärjar vispa så luktar det inte speciellt gott och man blir ganska fundersam på hur det ska bli gott i slutändan överhuvudtaget. Men det blev så himla gott. Man kan inte alls tro att det är gjort på spad och inte äggvita. För en gång skull så blev jag riktigt nöjd med något som jag själv lagat i köket. Roligast var dock att spritsa ut de på en plåt heheh. 
 
Jag ska göra en liten lista på det sämsta och det bästa från år 2017 och posta det här på bloggen. 
 
Nu ska dock Björn och jag gå och handla lite mat och sen ska vi fortsätta titta på Harry Potter och invänta hockeyn ikväll.

RSS 2.0