this is a sticky situation/San Marinos GP 2015

Hallo!
 
Måndag igen, det är läskigt va fort tiden kan gå. Känns som att det inte var så länge sedan de var förra måndagen. Anyway, det har varit en fullspäckad helg. I fredags så hann jag hem en liten sväng efter jobbet innan jag åkte tillbaka till Lund igen och mötte upp Alex, Dóra och Ellen. Vi beställde mat och sen gick vi hem till Ellen och åt, pratade, spelade spel och hade det väldigt trevligt. 
 
Vaknade upp i lördags med huvudvärk (ej bakfylla då jag drack alkoholfritt) så tog det lugnt på förmiddagen och sen fick jag städat lite på eftermiddag för Carins ankomst på kvällen. Försökte dricka både vatten och kaffe men huvudvärken ville inte försvinna så jag fick till slut ta en tablett och tack och lov så hjälpte det. Jag mötte upp Carin vid bussen och sen gick vi och hämtade pizza. Vi satt hos mig en stund, åt och pratade. Sen var det dags att gå mot Sanna för lite festande. 
 
Även fast det blev en sen kväll så lyckades jag komma upp i hyfsad tid och hann till och med att se MotoGP warm-up. Kl 11 var det dags för första racet, Moto3. Spoilers! Det såg ut som att Danny Kent körde som han brukar, lägger sig precis bakom ledargruppen och inväntar. Tyvärr så gick han över säkerhetslinjen för många gånger och race direction gav honom penalty så han fick åka ner en plats och eftersom gruppen bakom ledargruppen låg 4 sekunder bakom så kom han aldrig riktigt i fatt igen. Han slutade på en sjätte plats. Bastianini tog hem det efter ett annars spännande race. Att se hans glädje över sin första vinst gjorde en så glad inombords. 
 
Moto2 började också bra, Zarco lyckades inte få sån bra start och kunde inte ta ledningen direkt och dra ifrån som han brukar. Aegerter och Rins tävlade om första platsen och ett misstag av Rins gjorde att båda föll, vilket i sin tur fick Zarco att ta ledningen och kunde sedan dra iväg. Rabat gjorde också en dålig start och hamnade ganska långt bak men lyckades köra upp sig och knep andra platsen. Tyvärr så körde både Kallio och A Marquez av.
 
Jag orkar knappt berätta om MotoGP då det är så mycket. Innan själva racet så var jag nervös, som vanligt. Lorenzo på pole position med Marquez efter sig och Rossi på tredje platsen. Lorenzo gjorde en bra start och tog ledningen men även Marquez och Rossi gjorde en bra start. Efter något varv så började det regna och förarna fick besluta om de skulle in och byta cykel till en med wet tires. Här handlar det både om taktik och tur. De tre ledarna Lorenzo, Mariquez och Rossi körde alla in och bytte samtidigt. Rossi kör bra under regnoch lyckades ta sig förbi både Marquez och Lorenzo. Själv satt jag och skakade och mådde illa i soffan pga nervositet. Marquez tappade en del och Rossi lyckades öppna upp ett litet försprång mot Lorenzo. En stor nackdel var att det slutade regna och banan började torka. Man sliter ut sina wet tires väldigt fort om man kör med dem på torrt underlag. Nu kom den stora frågan när det var värt att gå in och byta till slick tires igen och när. Marquez var den första av ledartrion som gjorde det. Till slut gick Lorenzo in och bytte med Rossi stannade kvar ett varv till och han borde ha gått in när Lorenzo gjorde det men men. Helt plötsligt låg en cykel i gruset och när kommentatorerna halvt skriker att det är Lorenzo som kört av så skriker jag till från soffan. Jag har bett, lite på skämt, att Lorenzo ska köra av under racen och så gör han det. Så samtidigt som jag är glad för att han inte tog några poäng så tycker jag lite synd om honom. Rossi körde in och bytte men slutade femma, hade han åkt in ett varv tidigare så kanske han hamnat högre upp men det är svår att veta under dessa omständigheterna. Detta är första gången denna säsongen som Rossi hamnar utanför podiet men han plockade, som kommentatorn Nick Harris brukar säga 11 "precious points". Han har nu en ledning på 23 poäng över Lorenzo. Nu gäller det att hålla det också! Marquez val att gå in före båda Yamaha-förarna spelade till hans fördel då han tog hem vinsten. 
 
Rossis hemmabana, Gran Premio TIM di San Marino e della Riviera di Rimini 
Misano World Circuit Marco Simoncelli, där han har enormt stort stöd
 
Next up Aragón in two weeks time.

time won't help you.

Hallo!

 

Idag är det fredag woho, eller som min kära vän Bunny brukar säga friyay! Denna vecka har både gott fort men samtidigt inte. Har haft något inplanerat varje dag efter jobbet och har det även idag. Ikväll ska jag hem till Ellen på tjejkväll, vi ska äta middag, dricka gott och ha det trevligt. Har inte träffat de tjejerna sen i början av sommaren då Ellen tog sin läkarexamen. Alex fick ut sina examenspapper nu i veckan så det blir till att fira henne lite också idag.

 

Det är MotoGP-helg denna helgen också så kommer vara lite nervös. Ska försöka att uppdatera lite bättre här också.

 
 

Trevlig helg!


every day I wake up alone

Hallo!

 

Jag har en teori om torsdagar. Det känns lite som den segaste dagen på veckan. Dels för att man vet att det är en dag kvar innan det är fredag och sen helg och dels för att man är ganska trött efter första delen av veckan. Jag läste en retorik-kurs under min kandidat och då var det en föreläsare som berättade att när man flera olika presentationer på rad att lyssna på så är man minst fokuserad på den näst sista. I början så är man mer på alerten men mot slutet så sjunker energinivån och man tappar fokus. Men när det är dags för sista presentationen så skärper man till sig för att man vet att det är sista. Därför så skulle jag vilja adaptera denna teori även på veckans dagar (mån-fre). Får i och för sig erkänna att måndagar, speciellt morgnarna är jobbiga, men jag tror ändå man är som mest ofokuserad på torsdagar. Det är näst sista dagen innan man får lite ledigt. Jag brukar i alla fall skärpa till mig lite på fredagar och är oftast lite gladare för att jag vet att det är fredag. Kanske lite dumt men sån är jag.

 

Men nu ska vi ta oss igenom torsdag först innan man kan jubla över att det är fredag.

 

 


alright alright.

Hallo!

 

Nu var ytterligare en helg över och man sitter på jobbet igen. I fredags var jag med när min mormor lekte fotomodell. Ska bli väldigt spännande att se reklambilderna sen. Tog en sväng inom Lidl och köpte snacks innan jag satte mig på en buss hem. När jag kom hem så låg det ett paket innanför dörren. Det var det efterlängtade andra albumet från Thundermother som jag har längtat efter sen i våras! Fick ett fint litet brev från Clare också. Det kom till alla som hade förhandsbokat albumet. Passade även på att köpa ett tygmärke för någon vecka sen som också låg i paketet så nu är min jeansväst riktigt fin.

 

 

I övrigt så har helgen varit lugn. Har i stort sett bara legat i soffan och tittat på film. Lyckades cykla till Netto i lördags mellan de tunga regnskurarna. I går så åkte jag ut till Lomma och åt gott hos mina föräldrar. 

 

Ny vecka och nya utmaningar, nu kör vi.


can't you see we're just a fake?

Hallo!

Wiho det är fredag idag! Denna veckan har gått ganska fort och har hunnit med ganska mycket. I måndags var jag ganska slutkörd och hade MotoGP att titta på, i tisdags så hann jag bara hem och lägga mig i soffan i två minuter innan jag åkte tillbaka till Lund igen för att träffa Elin. Hon har påbörjat sin utbyggnad från halfsleeve till fullsleeve och den är så cool. Blir så sugen på att börja på min halfsleeve på andra armen också. 
 
I onsdags så hann jag inte hem om; det var grillning hemma hos chefen för nya sektionen där jag nu ingår. Det var trevligt och ännu en sen kväll. Igår kom jag hem och däckade direkt på soffan efter att ha sprungit ett snabbt ärende på stan efter jobbet. Har suttit på tre halvdagars workshops på jobbet också. Men nu är det äntligen fredag och jag tänker ägna kvällen åt soffan, film och lite snacks! Men först är det jobb och sen ska jag fika med min mormor. Ändå skönt att jag slutar tidigare idag. 
 
 

Silverstone GP 2015

 Hallo!

Eftersom jag var i väg i Stockholm i helgen så missade jag MotoGP-racet i Silverstone. Jag hade några olika alternativ men valde att hålla mig bort från sociala medier för att inte få reda på hur det gick och titta på det i efterhand. Så igår när jag kom hem efter jobbet så satte jag mig och tittade. Försökte att hålla en tidning för datorskärmen för att jag inte skulle se vem som vann när jag gick in på hemsidan. Tyckte jag såg en par gula handskar och tänkte att det skulle kunna vara Rossi. Far hade redan sett det och sagt att det var ett wet race (vilket menas med att det regnar under själva racet). Han skrev även och frågade om jag ville veta resultatet så hade en liten förhoppning. SPOILER ALERT. Vilket race! Lorenzo tog täten först med Marquez som tvåa. Rossi lyckades ta upp sig till tredje platsen och lyckade sen köra om både Marquez och Lorenzo och tog ledningen! Lorenzo tappade ganska mycket och låg som sämst på en sjätte plats. Han körde av på free practice i Assen för två sedan under regn. Det var en rejäl vurpa och han bröt nyckelbenet. Fick snabbt flygas till Barcelona för att opereras och var sedan med på racet på söndagen. Då var han faktiskt en hjälte. Några race senare så körde han omkull igen och bröt samma nyckelben igen. Tror den rädslan sitter i lite grann fortfarande.

 

Rossi kunde dock inte riktigt köra ifrån Marquez som hängde på. Han hade några tillfällen då det såg ut som att han skulle köra om men blev inte av. Rossi höll ett väldigt högt tempo och pushade Marquez att följa med så långt att han till slut fick en highside och körde av. Nu låg Rossi som ensam ledare med 7 sekunder ner till Petrucci.  Han började ta det lite lugnt men Petrucci tryckte på och lyckades ta ner avståndet till strax under tre sekunder som fick Rossi att börja pusha igen.

 

Racet slutade med tre italienare på podiet, vilket inte händer så ofta. Rossi vann! Petrucci som innan har haft åttonde plats som sitt bästa resultat tog andra platsen (han är stark under våta förhållande) och Dovizioso på tredje platsen. Lorenzo slutade på en fjärde plats. Detta betyder också att Rossi leder världsmästerskapet med 12 viktiga poäng! Jag var så glad igår att jag inte kunde sluta le på i stort sett hela kvällen.

 

Danny Kent tog hem vinsten i Moto3 och är den första britten som vunnit i den lättaste klassen. Det gjorde mig också glad. Vädret var dock ännu värre under detta racet än under MotoGP.

 

Alex Marquez tog hem fjärde platsen i Moto2 och Rabat hamnade på pall med sin tredje plats. Vilket är också ett ganska bra resultat. Mycket bra jobbat av Marquez som kanske äntligen har börjat lära sig hur man gör en Moto2-cykel.

 

 
 
Bilder från MotoGPs facebook. 
 

Next up, Misano in two weeks time!

 
 

what you call faith, I call a sorry excuse.

Hallo!

Var riktigt sliten igår efter helgen. Är fortfarande ganska trött dock men det var en riktigt nice helg. Kom upp ganska sent i fredagskväll och hade bara en lugn hemmakväll hos min kusin Marie. Vi åt lite chips, drack te, snackade och hade tvn på i bakgrunden. Kanske ska nämna att Sanna och jag sov där.

 

I lördags så gick vi upp ganska tidigt, gjorde oss i ordning och åt lite frukost innan Sanna och jag åkte in till stan. Blev lite shopping i form av två tröjor, två ringar och ett nitbälte för min del. Mer för Sanna dock. Efter att vi ätit lite lunch så åkte vi ut till Münchenbryggeriet för att gå på tatueringsmässan Stockholm Ink Bash. Jag tror vi hypade ganska mycket innan för jag blev inte jätteimponerad. Vi tittade på lite tävlingar och gick runt bland tatuerarna. Tyckte att det var svårt att prata med någon för det var väldigt mycket folk där. Så det blev tyvärr ingen tatuering för mig, men det kanske var bra ändå.

 

I lördags kväll efter lite chill hemma hos kusinen och efter att hon tvingade på mig en av hennes svarta klänningar så gick vi till Melt vilket är en Burlesque bar/restaurang. Det var så trevligt. Hela inredningen och stämningen där och det var även ett coolt Burlesque-uppträdande fram mot senare delar av kvällen var så häftigt. Vi åt gott och drack bubbel. Sen gick vi vidare till baren Storstad och drack lite drinkar. Vi trillade hem vid fyra-tiden på morgonen.

 

Lite småbakis på söndag förmiddag så gick Marie och jag ut och promenerade. Woosh, vad jag fick träningsvärk efter det.  Men jag fick lite ensamtid med min kusin och det var välbehövligt och mysigt. På eftermiddagen så åt vi och käkade en sen brunch på Greasy Spoon. Yum vilka goda pannkakor jag åt. På kvällen så åkte vi den jobbiga biten hem. Fick lite sovit på tåget så det var skönt. Kom hem sent och gick i stort sett direkt och la mig. 

 

 
 
 
 
 

RSS 2.0