grant me sovereignty.

Hallo!
 
I got some news. Jag har fått nytt jobb heheh. Har vetat det i drygt en månad men har inte velat säga något. Men jag gjorde det officellt på min middag i lördags och därför känner jag att jag kan skriva det här också. Det känns jättekonstigt att lämna Sony efter nästan 5 års tid, dock bara som timanställd men ändå det är ändå lång tid. Nu har jag äntligen fått chansen till ett heltidsjobb som börjar med en visstidsanställning på ett år men goda chanser till förlängning. Det är ändå ett heltidsjobb! Ska börja jobba som administratör på Headwear Scandinavia. Lite liknande arbetsuppgifter som jag har haft här på Sony men nu är det mer fokus på orderhantering, kundservice och grafisk design. 
 
*
 
På tal om min middag så var det jättemysigt att ha många av tjejerna hos mig. Vi åt goda indiska grytor som syrran och jag hade gjort tidigare på dagen (jag vet inte hur jag hade klarat mig utan min syster <3). Vi lekte två lekar och sen satt vi mest och snackade. Fick väldigt fina presenter också, tack!! När jag vaknade upp i söndags så hade jag en lätt irriterande hosta som blev värre ju längre dagen gick. Tänkte att jag inte ville bli sjuk för jag skulle börja på nya jobbet på måndagen. Jo men visst, feberkänslan började infinna sig i söndagskväll och har man inte varit sjuk på ett och ett halvt år så ska väl de så klart komma när man ska börja ett nytt jobb. Cheferna på nya jobbet och jag kom överens om att jag skulle börja min utbildning på nya jobbet på halvtid så jag kunde gå parallellt med Sony vilket betyder att det skulle blivit 7-12 på Sony och 13-17 på Headwear i en överlappande vecka.
 
*
 
Hade sovmorgon i måndags (brukar annars vara ledig på måndagar) men kände hela förmiddagen att jag inte alls mådde bra, feberyrsel och hosta. Tog en tablett och knallade iväg till nya jobbet på eftermiddagen ändå. Jag sa att jag var lite krasslig så tog inte någon i hand. Alla kändes väldigt trevliga och tillmötesgående. Hon som jag ska jobba närmst med hade förberett lite arbetsuppgifter och jag fick gå bredvid. När det var knappt en timme kvar så började jag känna att febern kom tillbaka. Vet inte hur jag lyckades ta mig hem men till slut så låg jag hemma i sängen under flera lager. Sjukade mig från Sony på tisdagen och insåg på tisdag förmiddag att det var lika bra att sjuka sig från nya jobbet också. Främst för att jag hade en hosta som fick mig att nästan spy.
 
*
 
Igår, onsdag, så hade jag avskedsfika på Sony. Hade fått köpa fika då jag inte ville eller orkade baka för den delen heller. Lite tråkigt men vad ska man göra. Fick ett jättefint tal från chefen, lyckoönskningar från kollegor och en jättebra present som kommer komma väl tillpass när jag blir frisk igen. Nästan alla sa också till mig att jag var glansig i ögonen och borde gå hem och lägga mig. Så efter att jag fått lite lunch i mig (det första vettiga på flera dagar) så åkte jag hem och la mig. Fick sjuka mig från nya jobbet.
 
*
 
Idag är jag på Sony igen men lite envis hosta sitter kvar. Det är väldigt lugnt, främst för att det är sportlov. Skönt för min del. I eftermiddag ska jag till nya jobbet och försöka vara på alerten, det är mycket ny information att ta in. Ikväll är det dags för Ghost på Baltiska Hallen. Vet inte riktigt hur jag ska orka då jag blir illamående av att gå i en trappa men det får lösa sig.
 
*
 
Sista dagen på Sony imorgon (så overkligt!). Sen iväg till nya jobbet på eftermiddag och sen har nya jobbet sin första våraktivitet på kvällen och de var snälla och bjöd med mig. Sen blir det att slappa och se till att bli frisk resten av helgen, lär vara ganska däckad. Nu blev det ett ganska långt inlägg men så blir det när det har hänt en del och man inte har fått skriva av sig.
 
*
 
Syskonkärlek <3
 
Nu spelas:
Ghost - Idolatrine  

you need the luck to make a buck.

Hallo!
 
 
Pjuh, då var det fredag igen. Men ingen rast eller ro för det heheh. Efter jobbet idag så ska jag handla återstående mat, dra att varv till med dammsugaren och kanske även våttorka golven om jag inte gör det imorgon istället. Jag hoppas att hinna med en powernap innan jag ska möta upp min syster som kommer med tåget från Växjö. Det blev en väldigt sen kväll igår så hade varit skönt att få sova lite till även fast jag är oförskämt pigg för att bara sovit fyra timmar. 
 
*
 
Ikväll ska jag på en spelning på Babel med Ida och det ska bli väldigt trevligt. Men tror och hoppas att det inte blir allt för sen kväll. För imorgon är det mycket som ska fixas. Ska nämligen ha över tjejkompisar på försenad födelsedagsmiddag. Det är tur att syrran är nere och kan hjälpa mig att förbereda maten, hjälpa med mig dukning och lugna mina nerver. Vet inte hur jag ska få plats med 10 plats men med lite knep och knåp så ska det nog gå och får låna stolar från mina föräldrar. 
 
*
 
 
 
 
Nu spelas:
10cc - Wall Street Shuffle

buon compleanno my hero.

Hallo!
 
De flesta av oss har någon eller några som de ser upp till. Idoler och förebilder. Vissa har vardagshjältar medan andra tror på det mer "overkliga" som superhjältar. Även fast det inte finns på riktigt så känns det som att de är där och stöttar än om man nu så är ett Marvel-fan med Spinder-Man, The Hulk och Iron Man eller om man är mer att av DC-fan med Batman, Superman och Flash. När jag tänker på ordet superhjälte så är det de tecknade/animerade hjältar så som de jag just nämnde. 
 
Jag har köpt tre filmer om MotoGP; 'Faster', 'Fastest' och 'Hitting the Apex' (den förstnämnda väntar jag fortfarande på). Förra helgen så såg jag 'Fastest' med min far. Det är Ewan McGregor som är så kallad berättare i filmen. Han beskriver en gång att racerförarna i MotoGP ser ut som superhjältar i sina dräkter och med sina snabba motorcyklar. Men att de egentligen bara är människor på starka maskiner. För mig så är de ändå superhjältar, speciellt en. En av världensbästa motorcykelförare, Valentino Rossi.  
 
Har läst ut Rossis autobiografi för andra gången nu. Han säger precis i slutet av boken att han vill ses som en människa och inte som en ikon. För mig är han min superhjälte, idol och ikon. Men samtidigt så vet jag också om att han är människa och det är mänskligt att göra misstag. Jag vet också om att han inte är odödlig och att det han gör är farligt. Ewan nämner också i filmen att under i stort sett hela MotoGPs historia så har ingen av mästarna dött, just för att de är mästare och de vet vad de gör och hur de kan pressa cykeln. Olyckor händer ibland och nästan varje gång (nu för tiden) så kan föraren resa sig upp och gå därifrån. De senaste dödsfallen är Dajiro Kato 2003 och Marco Simoncelli 2011. Superhjältar utför hjältedåd och inte ens de är odödliga. 
 
Men idag är det ingen vanlig dag för idag så fyller min superhjälte år. Han blir 37 år, vilket anses vara gammalt inom racingvärlden. Jag hoppas att han kommer att race, så länge han bara kan, men åtminstone i två år till efter denna säsongen men vi får se hur denna säsongen börjar. 
 
Dagen till ära:
 Bild från min Instagram
 
Buon compleanno Valentino!
Min egen bild tagen i Valencia
 
 

gambling only pays when you're winning.

Hallo!
 
Det kliar i fingrarna på mig att åka iväg på en resa utomlands. Men som det ser ut just nu så är inte det möjligt. Får försöka hålla mig till sommaren/hösten. Men en weekend i London eller Rom hade inte varit helt fel. 
Camden town in London
Fontana di Trevi, Rom
Bilder från Tumblr. 
 
Dock så ska jag om lite drygt tre veckor sätta mig på tåget upp till Sälen för några dagars skidåkning och det ska bli kul! För att förtydliga så ska det bli kul att åka skidor, inte sitta på tåg och buss i 15 timmar heheh. 
 
Det var väl allt för idag så länge. Ofta tänker jag att jag ska sätta mig och blogga men när jag väl sitter och skriver ett inlägg så försvinner allt. Det är som att alla tankar försvinner. 
 
Trevlig torsdag till er!

we're hifly.

Hallo!
 
 
I lördags så var jag på Club Messed Up på Godset i Lund. Jag var där för att se Hifly. Egentligen så skulle jag dit med Ida men hon mådde inte så bra så jag fick hänga med Frida och hennes sambo istället. Men det var jättetrevligt.
 
Första bandet ut var Forecast, mysigt 70-tals blues rockband. Sen var det Royal Ruckus, med en grym tjej på sång. Lite synd att tekniken strulade för dem för annars var det bra. Jag var lite nervös inför att se Hifly för jag har tidigare tyckt att skivan har varit sådär men vad fel jag fick. Ös som vanligt från gitarristen Filippa. Soundet och sången var råare än på skivan och jag gillar det. Lite likt Thundermother, kanske därför jag gillar det heheh. 
Tilda och Filippa
 
Gå in på Spotify och lyssna! Mina favoriter från skivan är "Sick n' tired", "Stop messing around" och "If you wanna love again". 
 
I övrigt så har veckan varit ganska lugn. Var uppe i Helsingborg i onsdags och hälsade på min mormor för jag var ledig från jobbet. Ikväll blir det nog en lugn filmkväll och imorgon ska det städas, tvättas hund och handlas innan jag hämtar mina föräldrar på Kastrup vid 16. Har lovat att bjuda dem på indisk Dhal när de kommer hem.
 
 

RSS 2.0